Nepiešķir jaunas atlaides Rīgas skolēniem braukšanai sabiedriskajā transportā

Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) un partijas LPP/LC Rīgas domes frakciju deputāti šodien neatbalstīja opozīcijas - partiju "Jaunais laiks" (JL) un "Pilsoniskā savienība" (PS) - priekšlikumu atļaut 5.-9.klases skolēniem bez maksas braukt galvaspilsētas sabiedriskajā transportā.

Kā opozīcijas deputātus informējusi "Rīgas satiksme", 5.-9.klases skolēnu bezmaksas braucienu nodrošināšanai nepieciešami 1,25 miljoni latu.

Tāpat tika noraidīts JL un PS priekšlikums 9.-12.klases skolēniem piešķirt 60% lielu braukšanas atlaidi.

JL frakcijas vadītāja vietnieks Olafs Pulks norādīja, ka ikmēneša izdevumi par braukšanas karšu iegādi sabiedriskajā transportā būtiski ietekmē ikvienas ģimenes izdevumus, īpaši, ja ģimenē ir vairāki skolnieki, kuri brauc ne tikai uz skolu, bet apmeklē arī interešu pulciņus un ārpusskolas nodarbības.

Pulks pauda uzskatu, ka vajadzīgā summa neesot pat puse no plānotās dotācijas Rīgas tūrisma attīstības birojam un šādus līdzekļus esot iespējams atrast domes budžetā vai arī, veicot vēl vienu auditu "Rīgas satiksmē".

Tāpat Pulks atzīmēja, ka atlaides nav piešķirtas visiem trešās grupas invalīdiem, kas esot diskriminējoši.

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) norādīja, ka visu pabalstu piešķiršana esot ļoti politiski jūtīga un šajos jautājumos ne vienmēr esot viegli atrast vienprātību.

Šlesers atzina, ka domes lēmums par atlaižu piešķiršanu pensionāriem neesot simtprocentīgi perfekts, jo vairākas grupas palikušas bez atbalsta. "Tomēr, ja būs iespēja, runāsim arī par pabalstu piešķiršanu citām grupām," teica vicemērs, piebilstot, ka nevajadzētu pretnostatīt pensionārus un bērnus.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) debatēs norādīja, ka "mēs neesam pret bērniem, mēs esam par pensionāriem". Ušakovs solīja, ka, strādājot tālāk, tiks mēģināts bezmaksas braucēju rindās ievest arī citas iedzīvotāju grupas.

Jau ziņots, ka Rīgas domes deputāti šodien nolēma atļaut pilsētas sabiedriskajā transportā bez maksas braukt nestrādājošajiem Rīgas pensionāriem, kā arī 3.grupas redzes un dzirdes invalīdiem un Černobiļas atomelektrostacijas (AES) avārijas seku likvidētājiem. Šādu atlaižu piešķiršana gadā izmaksās aptuveni 3,5 miljonus latu.

Pensionāri vecumā virs 75 gadiem Rīgas sabiedriskajā transportā jau sen var braukt bez maksas.

Bez maksas var braukt arī 1.-4.klases skolēni, savukārt 5.-12.klases skolēniem jaunie saistošie noteikumi paredz 60% atlaidi.

Svarīgākais