Piektdien Vecmīlgrāvī pārtrauks siltumenerģijas un karstā ūdens piegādi

AS "Rīgas siltums" piektdien, 23.jūlijā, veiks siltumcentrāles (SC) "Vecmīlgrāvis" siltumtīklu hidraulisko pārbaudi, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Rīgas siltuma" pārstāve Linda Rence.

Hidrauliskās pārbaudes laikā no plkst.7 līdz pārbaudes beigām (orientējoši - plkst.24) visiem siltumenerģijas patērētājiem jābūt droši atslēgtiem no siltumtīkliem.

Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs (tehniskais ūdens), pirms hidrauliskās pārbaudes tas tiek atdzesēts līdz plus 40 grādiem, tāpēc abonentiem karstā ūdens temperatūra pakāpeniski pazemināsies jau ceturtdienas vakarā, informēja Rence.

Pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti - siltumnesēja spiediens tajos sasniedz 16 atmosfēras.

Pēc hidrauliskās pārbaudes, lai nodrošinātu drošu siltumenerģijas piegādi apkures sezonā, siltumapgādes uzņēmums veiks plānotus neatliekamos remontdarbus SC "Vecmīlgrāvis" siltumtīklos. Remontdarbu laikā no 23.jūlija līdz 29.jūlijam, bet daļai Vecmīlgrāvja iedzīvotāju līdz 6.augustam siltumapgādes uzņēmums būs spiests pārtraukt siltumenerģijas piegādi.

"SC "Vecmīlgrāvis" siltummaģistrāle ir vairāk nekā 30 gadus veca. Pēc aizvadītās bargās ziemas, veicot rūpīgu siltumtīklu izpēti, tika atklāti posmi, kurus nepieciešams steidzami sakārtot. Dzīvojamo namu rajonu Vecmīlgrāvī nodrošina viena siltummaģistrāle, kurai pieslēgti siltumenerģijas lietotāji. "Rīgas siltumam" ir svarīgi savest kārtībā šo siltummaģistrāli, lai neriskētu ar iedzīvotāju labklājību - ja ziemā notiktu avārija siltummaģistrālē, siltumenerģijas piegāde dzīvojamam rajonam tiktu būtiski ierobežota. Tāpēc uzņēmums vasarā veic hidraulisko pārbaudi un neatliekamos remontdarbus," skaidro "Rīgas siltuma" valdes loceklis Normunds Talcis.

Plānoto neatliekamo remontdarbu laikā paredzēts renovēt maģistrālās kameras, nomainot lielu skaitu noslēgarmatūru. Vienlaicīgi tiks veikti rekonstrukcijas darbi siltumtīklos no Melīdas ielas 6a līdz Melīdas 1, Melīdas 1a un Martas Rinkas ielā 4, nomainot vecās caurules uz modernām rūpnieciski izolētām, kas ievērojami samazinās siltuma zudumus.

Lai maksimāli ātri varētu pabeigt neatliekamos remontdarbus, siltumapgādes uzņēmums piesaistījis darbuzņēmējus, organizējot darbus divās maiņās un septiņas dienas nedēļā, informēja Rence.

Par plānoto siltumenerģijas padeves pārtraukšanu saistībā ar hidrauliku un neatliekamajiem remontdarbiem savlaicīgi - likumā noteiktā kārtībā - ir informēti namu īpašnieki un apsaimniekotāji.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no kuriem 74% atrodas AS "Rīgas siltums" īpašumā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.