Stiprā lietus laikā glābēji Ķīšezerā palīdz nokļūt krastā nokļūt sērfotājam un motorlaivai

Vakar stiprā lietus laikā Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) glābēji Ķīšezera krastā nogādāja kādu sērfotāju, kā arī motorlaivu, kurai nedarbojās motors.

Kā aģentūra LETA uzzināja RPP, vakar plkst.15 Ķīšezera vidū atradās vīrietis uz vējdēļa, kurš stiprā lietus un spēcīgās ūdens viļņošanās dēļ pats ar dēli nespēja izkļūt krastā. Uz notikuma vietu izbrauca divas glābšanas laivas un 1972.gadā dzimušo burātāju, kurš atradās ūdenī ezera vidū iepretim Sužiem, nogādāja krastā.

Tāpat vakar ap plkst.15 glābēji iepretim Zooloģiskajam dārzam pamanīja motorlaivu, kurai nedarbojās motors. Noskaidrots, ka laivai, kurā atradās divi vīrieši, viena sieviete un divi mazgadīgi bērni, tehniskas kļūmes dēļ nedarbojās motors.

Tā kā lija ļoti spēcīgs lietus un vēja brāzmas pastiprinājās, sieviete un bērni ar glābšanas laivu nogādāti glābšanas stacijā. Vīrieši no glābēju palīdzības atteicās, jo vēlējās veikt motorlaivas remontdarbus.

Glābšanas stacijā nogādātie tika sasildīti siltos apģērbos, bet motorlaiva, kurā palikušie vīrieši veica remontdarbus, tika uzmanīta no glābšanas stacijas.

Latvijā

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad septembra beigās bija 5,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā augusta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Svarīgākais