Pie Vakarbuļļu pludmales ierīkos papildus autostāvvietas Ilmeņa ielā

Lai uzlabotu iedzīvotājiem piekļuves iespējas Vakarbuļļu pludmalei vasaras sezonā, pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma piektdienas vakarā pilotprojekta veidā tiks ierīkotas papildus autostāvvietas Ilmeņa ielas malā, aģentūru LETA informēja departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa.

Ilmeņa iela ir šaura un līkumaina, tādēļ Satiksmes departaments analizēja autostāvvietu ierīkošanas iespējas ielas malā tā, lai varētu nodrošināt pretimbraucošajiem autobusiem iespēju samainīties un vienlaikus piedāvātu iedzīvotājiem vasaras sezonā papildus automašīnas novietošanas iespējas.

Autostāvvietas tiks ierīkotas divos 50 metru garos posmos, starp kuriem 30 metri būs samainīšanās zona autobusiem.

Jaunās autostāvvietas apgrūtinās autobusu satiksmi, tādēļ sākotnēji autostāvvietas paredzētas pilotprojekta veidā, lai pārbaudītu, vai tās nerada ievērojamus autobusu satiksmes kavējumus. Ja rezultāti būs pozitīvi un autobusu satiksmei lielu kavējumu nebūs, autostāvvietas plānots saglabāt līdz pat septembrim, kad beigsies peldēšanās sezona.

Pa Ilmeņa ielu kursē 36. maršruta autobusi.

"Sākoties aktīvai peldsezonai, personīgi pārliecinājos, cik apgrūtinoši un neērti ir piekļūt ar autotransportu šai pilsētnieku iecienītajai atpūtas vietai. Tādēļ lūdzu Satiksmes departamentu pasteidzināt stāvvietu pilotprojekta ieviešanu Ilmeņa ielā. Tagad tas izdarīts, un ceru, ka pilsētnieki to novērtēs jau šajās brīvdienās," saka Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vadims Baraņņiks (SC).

Svarīgākais