Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

No 15.decembra Brīvdabas muzejā būs krāšņa gaismas instalāciju pastaigu taka "Ziemas gaismas dārzs. Trejdeviņi"

© Ketija Keita Krastiņa, MN

Jau otro reizi gadumijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā būs krāšņa gaismas instalāciju pastaigu taka "Ziemas gaismas dārzs. Trejdeviņi ", kas notiks no 2023.gada 15.decembra un turpināsies arī 2024.gada janvārī. Par iedvesmu pastaigu takas radošajai komandai un Latvijas gaismu māksliniekiem kalpo latviešu dainas, teikas, ticējumi un pasakas, kas savītas vienā lielā pasakainā ceļojumā, ļaus piedzīvot Saulgriežu brīnumu.

"Gaismas instalāciju pastaigu taka "Ziemas gaismas dārzs" notiek jau piekto reizi, otro gadu tās mājvieta ir Latvijas Etnogrāfiskais Brīvdabas muzejs, kas ir unikāla vieta gaismu stāstu radīšanai, jo muzeja autentiskā etnogrāfiskā un neurbanizētā vide ļauj māksliniekiem radoši izpausties, dod iespēju tapt nebijušiem gaismu eksperimentiem, tādēļ šoreiz gaismu pastaigā gaidāmi gan mākslinieciski, gan arī tehnoloģiski pārsteigumi. Šogad dosimies pazemē, cīnīsimies ar mošķiem, minēsim mīklas, klausīsimies kā Saulgriežos dzied bites, iestādīsim brīnumpupu un baudīsim maģisku pasauli krāsainā pastaigā", stāsta takas idejas autors un organizators Mārcis Gulbis.

"Ziemas gaismas dārzs. Trejdeviņi " Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā gaidīs apmeklētājus no 2023.gada 15.decembra katru vakaru (izņemot 24. un 31.decembri) no plkst.17.00 līdz 22.00 (pēdējā ieeja plkst.21.00).

Pastaigā nebūs iespēja ienākt ar dzīvniekiem, pastaigu takā darbosies Saulgriežu kafejnīca, būs pieejamas ekskursijas ar gidu. Pirmo reizi pastaigā "Ziemas gaismas dārzs. Trejdeviņi" būs iespēja arī organizēt kolektīvu Saulgriežu svinēšanu ar īpašu Saulgriežu ēdienkarti. Apmeklētāji aicināti līdzi ņemt labu garastāvokli un laika apstākļiem atbilstošu apģērbu.

Biļetes uz pastaigu "Ziemas gaismas dārzs. Trejdeviņi" būs pieejamas no 20.oktobra "Biļešu paradīzes" kasēs. Ieejas maksa uz pastaigu taku tiek noteikta dinamiski - pirmās biļetes katrā apmeklējuma laikā ir lētākas. Katrai biļetei ir noteikts ierašanās laiks, lai ļautu apmeklētājiem pilnībā izbaudīt gaismu pastaigu.