Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Rīgā kafejnīcu āra terašu sezona noslēgsies 31.oktobrī

© Jana Kudrjaceva / F64

Kafejnīcu āra terašu vasaras sezona Rīgā noslēgsies 31. oktobrī. Uzņēmējiem līdz tam jāizlemj, vai turpināt darbu rudens un ziemas sezonā, pārtraukt āra terases darbu vai demontēt āra terases konstrukciju, informe Rīgas dome.

Kafejnīcu āra terasēm darbam vasaras sezonā atļaujas tiek izsniegtas ne ilgāk kā līdz 31. oktobrim. Ja uzņēmējs vēlas turpināt pakalpojumu sniegšanu āra terasē pēc 31. oktobra jeb rudens un ziemas sezonā, tad jāpiesakās ielu tirdzniecības atļaujai rudens un ziemas periodā, kas ilgst līdz 31. martam. Pieteikties tirdzniecības atļaujai var elektroniski vai klātienē Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra klientu apkalpošanas punktos.

Šogad kafejnīcu āra terases un parkletus drīkst nedemontēt pēc šī gada 31. oktobra, ja komersants informē pašvaldību par ielu tirdzniecības vietas darbības pārtraukšanu. Tas attiecas uz tām sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietām, kam ielu tirdzniecības atļaujas izsniegtas 2022. gada vasaras sezonā un kam nav pārsniegts Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta saskaņotā projektā iekļauto elementu apjoms un sastāvs. Šis nosacījums ir spēkā līdz 2023. gada 31. martam.

Lai informētu pašvaldību par ielu tirdzniecības vietas darbības pārtraukšanu, līdz 31. oktobrim jānosūta informatīva vēstule uz e-pastu aic@riga.lv.