Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Šonedēļ Zooloģiskajā dārzā "Vakariņas ar sikspārni"

© Publicitātes foto

Šonedēļ, 25.augustā un 26.augustā, Rīgas Zooloģiskajā dārzā pirmo reizi darbosies izzinoši pētnieciskā darbnīca "Vakariņas ar sikspārni", informēja Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza pārstāvis Ansis Egle.

No plkst.20 līdz 22.30 Latvijas abinieku un rāpuļu zāles apkaimē ikviens interesents varēs iepazīties ar daudzām šo neparasto nakts lidoņu dzīves īpatnībām.

Sarunās, spēlēs, uzdevumu risināšanas laikā varēs kliedēt mītus par sikspārņiem. Tāpat varēs pētīt, kādi sikspārņi mīt Latvijā, kā šie lidojošie zīdītāji spēj orientēties tumsā un noķert kukaiņus, kā arī īpašu uzmanību veltīt šo nakts lidoņu vakariņām - kukaiņiem.

Izgaismojot baltu ekrānu, varēs pētīt naktī aktīvos kukaiņus, kas lidinās Rīgas Zoodārza teritorijā.

Abas dienas Rīgas Zoodārza kases būs atvērtas līdz plkst.22, savukārt staigāt pa naksnīgajām takām, vērojot āra ekspozīciju dzīvniekus varēs līdz plkst.23.

Aktivitātes būs Latvijas abinieku un rāpuļu zālē un tās tuvākajā apkaimē. Visas pārējās iekštelpu ekspozīcijas būs slēgtas.

Lai izzinoši pētnieciskā pasākuma apmeklējums būtu īpaši pievilcīgs, no plkst.19 līdz 22.00 ieejas biļetes bērniem, pieaugušajiem, pensionāriem būs par vienu cenu - 5 eiro.