Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Šogad Jūrmalā atpūtniekiem pieejamas 13 oficiālās peldvietas

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Šogad Jūrmalā atpūtniekiem pieejamas 13 oficiālās peldvietas, informē pilsētas pašvaldība.

Tostarp 11 peldvietas atrodas jūras krastā, bet divas - Lielupes krastā. Lielupē viena peldvieta ir upes kreisajā krastā Ezeru ielas galā, bet otra - labajā krastā, Upmalas ielas galā.

Atpūtnieku drošību Rīgas jūras līča peldvietās pludmalē uzrauga glābēji septiņās glābšanas stacijās un posteņos - Bulduros, Dzintaros, Majoros, Dubultos, Mellužos, Kauguros un Jaunķemeros.

Pludmalē izvietoti 243 pludmales soliņi, 71 pārģērbšanās kabīne, 195 atkritumu tvertnes un 17 pārvietojamās sabiedriskās tualetes, kas apmeklētājiem ir pieejamas bez maksas.

Pludmales apmeklētājiem sabiedriskās tualetes bez maksas ir pieejamas arī Bulduru, Majoru un Kauguru glābšanas stacijās. Piecās peldvietās - Dzintaros, Majoros, Asaros, Pumpuros un Kauguros - ir publiski pieejamas dušas un 11 vietās - kāju skalotāji.

50 pludmales izejās uz jūru uzstādītas rudenī noņemtās koka laipas, atjaunota pludmales promenāde posmā no Turaidas līdz Tirgoņu ielai. Velobraucēju ērtībām 18 izejās uz jūru ir ierīkotas jaunas velonovietnes. Savukārt bērniem aktīvai atpūtai pludmalē un atpūtas vietās pie upes ir labiekārtoti 20 rotaļu laukumi.

Jūrmalas pludmales ir pieejamas arī cilvēkiem ar invaliditāti un senioriem. Invalīdiem ratiņkrēslos ir pielāgotas 14 izejas uz jūru un četrās vietās ir pieejamas paplašinātas, ērtākas pārģērbšanās kabīnes - Vaivaros, Kauguros, Jaunķemeros un Jaundubultos.

Atpūtai pie Lielupes Jūrmalā pieejamas četras ar piknika nojumēm, galdiem, soliņiem, pārģērbšanās kabīnēm, velosipēdu novietnēm, bērnu rotaļu un volejbola laukumiem aprīkotas vietas - Priedainē, Majoros, Dubultos, Pumpuros un Mellužos.

Dubultu atpūtas vieta ir pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un bērniem ar kustību traucējumiem. Atpūtniekiem pieejama arī atpūtas vieta pie Slokas karjera.

Veselības inspekcija peldsezonas laikā oficiālajās peldvietās Jūrmalā veic peldvietu ūdens kvalitātes monitoringu. Jūrmalas pašvaldība organizē peldvietu ūdens kvalitāti Lielupē - labiekārtotajās atpūtas vietās un iecienītākajās peldvietās, kurām nav piešķirts oficiālas peldvietas statuss.

Pašvaldība atgādina, ka pludmalē aizliegts smēķēt un ievest dzīvniekus. Ugunskuru kuršana, grilu lietošana pludmalē nav atļauta.

Kā liecina informācija mājaslapā, šodien ūdens temperatūra peldvietās Bulduros, Majoros, Kauguros ir 11 grādi.