Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Iepazīsti Vērmaņdārzu! Izveidots bezmaksas audiogids

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Lai godam pieminētu 1817.gada 8.jūniju - dienu, kad tika atklāts Vērmaņdārzs, izveidots bezmaksas audiogids "Divi simti gadu Rīgas un Vērmaņdārza vēsturē", informē SIA "Rīgas meži".

Audiogids pieejams ceļojumu aplikācijā izi.Travel.

Ikvienam ir iespēja jebkurā laikā doties ekskursijā un noklausīties četrpadsmit stāstus par dažādiem notikumiem parka un Rīgas vēsturē.

Ekskursijas laikā iespējams uzzināt par 1812.gada ugunsgrēku, kas atbrīvoja vietu modernai pilsētai un jauniem parkiem; par Vērmaņu dzimtas ieguldījumu parka tapšanā; par grezno restorānu, kurš atradās tur, kur tagad estrāde; par šaha tradīcijām un kolorīto Mihailu Tālu; par baložu aptraipīto Staļina bisti; par melno obelisku un itāļu marķīzu, kuru šobrīd neviens vairs nepiemin; par Krišjāņa Barona saikni ar parku un to, kā Garlībs Merķelis pasargāja Rīgu no prūšu uzbrukuma Napoleona kara laikā. Katrs stāsts ilustrēts ar senām fotogrāfijām un plāniem.

Lai klausītos audiogidu, mobilajā ierīcē nepieciešams lejupielādēt bezmaksas aplikāciju "izi.TRAVEL", meklētājā ierakstīt "Divi simti gadu Rīgas un Vērmaņdārza vēsturē" un sākt ekskursiju. Stāsti pieejami latviešu valodā.

"Ļoti patika vēsturiskās ainas, kuras iepriekš, pa parku ejot, biju centusies atrast, bet Wikipēdija par to klusē. Stāsti ir ļoti interesanti, tie ne reizi nelika galaikoties,"atzīst brīvprātīgā audiogida izmēģinātāja Valērija.

Ieva, kas dzīvo Tērbatas ielā un katru dienu dodas uz parku pastaigā ar sunīti, raksta: "Kāds kaifs! Katru dienu noklausos pāris stāstus un uzzinu tik daudz jauna! Man kā vēstures fanam - ļoti, ļoti patīk, visvairāk: balsis, intonācija un tembrs."

Šis jau ir otrais audiogids, kas sagatavots par Rīgas parku vēsturi. Aprīļa beigās tika pabeigts audiogids "Trīs gadsimti Viesturdārza vēsturē", un pa šo laiku to lietojuši vairāk nekā tūkstoš cilvēku.

Nākamie stāsti būs par Arkādijas parku un Kanālmalu, kā arī atsevišķi audiogidi par dendroloģiskajiem retumiem.