Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

"Mēs Jūs Mīlam" – kultūras pilotprojekts Hanzas Peronā jau 13. jūnijā

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

13.jūnijā ”Hanzas Perons” terasē Latvijā izsludināto kultūras pilotprojektu ietvaros notiks komēdija - koncerts “Mēs Jūs Mīlam: Pilotprojekts”.

Tas ir viens no 6 pilotprojektiem, kura mērķis būs ne tikai iepriecināt tā skatītājus, bet arī pārbaudīt digitālā Covid-19 sertifikāta lietošanu, kā arī gaidāmos publisko pasākumu atvieglojumus.

Komēdija - koncerts “Mēs Jūs Mīlam: Pilotprojekts” īsteno Ralfs Eilands, Kaspars Breidaks un pavadošā grupā. Biļetes ļoti ierobežotā skaitā uz koncertu var iegādāties aula.lv. Pirms biļešu iegādes jāpārliecinās, ka uz pasākuma norises dienu tā apmeklētājiem ir derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas faktu.

Pretojoties pandēmijas slogam, Kaspars Breidaks un Ralfs Eilands ir sagatavojis šo programmu, kurai dots simbolisks nosaukums “Mēs Jūs Mīlam: PILOTPROJEKTS”! Kā svinīgos brīžos ierasts, tie jāpadara īpašāki par ierasto, tādēļ šoreiz jautrajam kolektīvam uz skatuves pievienosies dzīvā grupa ar muzikāliem pārsteigumiem. “Mēs Jūs Mīlam” ir apvienība, kā arī pa pusei improvizēta, pa pusei iestudēta komēdija, kuras pamatā ir Kaspara Breidaka un Ralfa Eilanda draudzība. Viņi raduši viens otru ikdienā un, reizēm arī dažādu TV un radio tiešraižu laikā, izaicināt vai “pavilkt uz zoba”.

Tā būs iespēja ne tikai beidzot tikties, bet arī iespēja kopā piedalīties pasākumā, kura rezultāti ļaus kultūras nozarē pārbaudīt drošu pasākumu norises scenārijus un iespēja pārbaudīt praksē iespējamos atvieglojumus kultūras pasākumiem.

Ņemot vērā, ka katram pilotprojekta ietvaros notiekošajam pasākumam ir savs epidemioloģiskās drošības protokols, “Mēs Jūs Mīlam: Pilotprojekts” pasākuma apmeklētājiem jāņem vērā:

  • to varēs apmeklēt tikai tie skatītāji, kuri ir vakcinēt pret Covid-19 un ir pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas vai trīs nedēļas pēc saņemtas pirmās ražotāja AstraZeneca vakcīnas, kā arī tie skatītāji, kuri ir pārslimojuši Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā

  • pie pasākuma ieejas būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts, kuru iespējams iegūt vietnē www.Covid19sertifikats.lv un personalizēta biļete

  • pasākuma teritorijā apmeklētājiem nebūs jāievēro 2m distance un jānēsā sejas maskas

  • pasākums būs ar sēdvietām

  • visām biļetēm jābūt personalizētām, tādēļ iegādājoties vairākas biļetes obligāti jānorāda katra apmeklētāja vārds un uzvārds, kā arī kontaktinformācija.

Kultūras pilotprojektu mērķis ir izstrādāt un pārbaudīt praksē priekšnosacījumus drošai un ekonomiski pamatotai kultūras un izklaides nozaru darbības atsākšanai, kā arī pārtraukt kultūras nozares dīkstāvi. Katra pilotprojekta īstenošanai ir izstrādātas individuālas, epidemioloģiski drošas norises vadlīnijas. Visiem pilotprojektiem noteiktie, kopīgie drošības pasākumi (pamata prasības) ir personalizētu biļešu tirdzniecība, skatītājiem atrodoties fiksētās sēdvietās un pilotprojekta organizatoram ievācot skatītāju kontaktinformāciju, Covid-19 sertifikāta / negatīva Covid-19 testa rezultāta kontrole pie ieejas kultūrvietā, īpaša kārtība skatītāju plūsmas organizēšanā, gaisa kvalitātes monitorings telpās u.c. Kopā tiks realizēti 6 pilotprojekti un uz tiem būs iespējams iegādāties biļetes, bet lūdzam ņemt vērā, ka pilotprojektu ietvaros pasākumu auditorija var atšķirties. Tas nepieciešams, lai varētu izveidot scenārijus gan pasākumiem, kurus apmeklē vakcinētas un Covid-19 izslimojušas personas, gan scenārijus pasākumiem ar jauktu auditoriju.