Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Rīgas kultūras iestādes sagatavojušas plašu Lieldienu koncertu programmu

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Rīgas kultūras iestādes sagatavojušas plašu Lieldienu koncertu programmu, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Lieldienām veltītos koncertus organizatori raidīs Rīgas kultūras iestāžu kontos sociālajos tīklos "YouTube" un "Facebook".

Laikā no 2.aprīļa līdz 5.aprīlim kopā astoņu koncertu straumēšana notiks gan no Rīgas Svētā Jāņa baznīcas, Rīgas Svētā Pētera baznīcas un Rīgas Doma, gan arī no VEF Kultūras pils, Rīgas kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" un Kultūras pils "Ziemeļblāzma".

Baznīcās, kur mūzika skan īpaši piepildīti, tiešraidēs uzstāsies Latvijas mūzikas jomā sevi pierādījuši profesionāli kolektīvi - Rīgas kamerkoris "Ave Sol" un Orķestris "Rīga". Savukārt no "Mazā ģildes" Lielās zāles izskanēs Latvijas pareizticīgās baznīcas kora "Logos" un baroka orķestra "Collegium Musicum Riga" veidotās Lieldienu programmas.

Lielās Piektdienas koncerts "Recordare...", kas izskanēs no Rīgas Svētā Pētera baznīcas, solās atvērt skaistākās itāļu komponistu klasiskās mūzikas lappuses, ko izpildīs itāļu soprāns Paola Santuči, solistes Anta Jankovska un Andžella Goba.

Latviešu komponistu darbi ar garīgiem tekstiem ievibrēs muzikālu meditāciju divu izpildītājmākslinieku grupu - metālpūšamo instrumentu kvinteta "Brass" un vokālās grupas "Putni" - programmā "Mūzika klusumā" no VEF Kultūras pils Lielās zāles.

Otrajās Lieldienās no VEF Kultūras pils izskanēs folkloras tradīcijās balstītā koncertprogramma "Zaļa zied zālīte Lieldienas rītā", kuru izpildīs Indriķa Vintera trio. Šie mūziķi sola parūpēties par relaksētu svētku pēcpusdienu katrā mājā, kas pieslēgsies tiešraidei.

Rīgas kultūras centrs "Iļģuciems" sarūpējis vairākus videomateriālus par Lieldienu laika tautas tradīcijām ar praktiskiem padomiem olu krāsošanā un muzikāliem priekšnesumiem. Lieldienu tautas tradīcijas un to nozīmi videomateriālā ir akcentējušas arī folkloras kopas no Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums". Tos varēs skatīties kultūras centru izveidotajos kanālos "YouTube".

Rīgas kultūras un atpūtas centrs "Imanta" iedzīvotājus aicina aplūkot pavasara saulgriežiem veltītu tautas lietišķās mākslas izstādi "Nāc nākdama, Liela diena". Izstāde skatāma jebkurā laikā kultūras centra skatlogos, kas būs izgaismoti arī vakara stundās.

Otrajās Lieldienās koncertā "Zaļā pasaka" Orķestris "Rīga", aktieris Enriko Avots un mīms Pēteris Rimšs ar savu programmu piedāvās izdzīvot koncertstāstu - pasaku mūzikā. Tas būs veids, kā videoierakstā iepazīt latviešu komponistu mūziku, Imanta Ziedoņa pasaku un Adriāna Toma Kulpes pasakas vizualizācijas.

Vecmīlgrāvja apkaimes mazajiem zīmētājiem būs veltīts pasākums "Krītiņu Lieldienas", kur Kultūras pils "Ziemeļblāzma" pagalmā varēs izbaudīt krāsošanas priekus, bet kopā ar ģimeni varēs vērot instalācijas rotondā, uz skatu torņa fasādes un skatu torņa foajē.

Tāpat ar kontrolētu apmeklētāju iesaisti interaktīva vides instalācija "Lieldienu dārzs" būs aplūkojama Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" brīvdabas teritorijā.

Tiešsaistē notiks arī radošās darbnīcas. Māksliniece Astra Kaprāne demonstrēs porcelāna olu un trušu figūriņu liešanu, porcelāna priekšmetu apstrādi un apgleznošanu. To varēs vērot Rīgas Porcelāna muzeja kanālā "Facebook" vai Rīgas Porcelāna muzeja videoekrānos.