Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Brīvdabas muzejā atklāta pavasara taka ar 12 dažādām šūpolēm un labirintu

© Ilze Zvēra/F64 Photo Agency

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejā 19.martā atklāja "Pavasara taku", kurā ir apskatāmi daudzkrāsaini saules dekori, būs pieejamas 12 dažādas šūpoles un labirints,informēja muzeja pārstāve Līga Rimšēviča.

Viņa akcentēja, ka 20.martā latvieši svin Lielo dienu, kad diena un nakts ir vienādi garas. Šajā laikā cilvēkam jāpalīdz gaismai pieaugt spēkā. Lielās dienas rīts sākas agri - vēl pirms saules lēkta jāpaspēj nomazgāt acis un muti, kas nodrošina veselību un možu garu visu vasaru. Tā kā šogad Lielās dienas svinības muzejā nav iespējamas, interesenti varēs pastaigāties pa muzeja teritoriju, kas būs rotāta ar īpaši veidotiem vides objektiem.

Muzeja pārstāve norādīja, tā kā viena no populārākajām Lielās dienas tradīcijām ir šūpošanās, muzeja teritorijā būs iespēja izšūpoties astoņos dažādos veidos darinātās šūpolēs, vismazākos apmeklētājus Kurzemes sētā gaidīs šūpuļzirdziņi. Pavasara taka būs pieejama līdz Mātes dienai, 9.maijam.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ir viens no senākajiem un plašākajiem brīvdabas muzejiem Eiropā. Tā platība ir 87 hektāri un tajā izvietotas 118 senceltnes no visiem Latvijas novadiem. Muzejā notiek krājumu komplektēšanas un glabāšanas, izglītojošais, pētnieciskais un restaurācijas darbs. 2024.gadā muzejs svinēs savu simtgadi.