Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Virs Rīgas veikts pirmais motoparaplānu pārlidojums grupā

Attēlam ilustratīva nozīme © Dāvis Valbaks/F64 Photo Ageny

Šorīt virs Rīgas veikts pirmais motoparaplānu pārlidojums grupā, informē paraplanierisma klubs "Adrenalins.lv".

Kā iepriekš aģentūru LETA informēja Latvijas Paraplanierisma federācijas (LPF) pārstāve Inese Šubēvica, lidojuma mērķis bija "iepriecināt Rīgas iedzīvotājus un viesus šajā rūpju pilnajā laikā, rosinot cilvēkus pacelt skatu uz debesīm un atcerēties, ka dzīve ir jādzīvo krāšņi un ar smaidu sejā".

Lidojums ticis saskaņots atbilstošās institūcijās - ar Latvijas Gaisa satiksmi un Civilās aviācijas aģentūru un Rīgas domi. Tika plānots, ka lidojumā piedalīsies līdz 15 Latvijas labākie motoparaplānu piloti. Lidojums veikts maršrutā lidosta "Spilve" - Rīgas Tirdzniecības osta - Purvciems - Dreiliņi un atpakaļ un ilga aptuveni stundu.

Ideja par "Karlsonu pārlidojumu" virs Rīgas grupā ar mērķi popularizēt parapalnierismu Latvijā pilotu vidū tikusi lolota vairākus gadus, bet tieši šogad šīs idejas realizācija pilotiem likās jo īpaši iederīgi un šovasar tika uzsākta praktiska lidojuma sagatavošana, informēja Šubēvica. Sagatavošanās posmā esot ieguldīts liels darbs - veikta rezerves nosēšanās laukumu izpēte, saskaņojumu saņemšana, labāko pilotu atlase, pilotu un tehnikas sagatavošana, lidojuma grupā noteikumu sagatavošana un citi būtiski sagatavošanas darbi.

"Pieredzes apgūšana lidojot lielās grupās ir pirmais solis pretī formācijas lidojumiem. Formācijas lidojumu laikā piloti gaisā veido dažādas figūras. Es ticu, ka nepaies nemaz tik ilgs laiks, kad Latvijas motoparaplānu piloti mūs priecēs arī ar krāšņiem formācijas lidojumiem," piebildis LPF prezidents Normunds Pakulis.