Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Notiks "Gastronome" jūras velšu festivāls

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Gastronome delikatešu tirgū 2020.gada 24. un 25.oktobrī norisināsies 18. ikgadējais Gastronome jūras velšu festivāls.

Visiem interesentiem būs vienreizēja iespēja iepazīties ar Gastronome plašo jūras velšu piedāvājumu, iegādāties tikko, ar tiešo piegādi saņemtās, svaigi nozvejotās zivis un jūras produktus no visas pasaules! Šī gada festivāla vadmotīvs- Priekam un veselībai!

Gastronome un mc2 ir pirmie, kas Baltijā ieveda dzīvas jūras veltes. Tās vienmēr ir tikušas transportētas speciālos konteineros, kas imitē jūras iemītnieku dabīgo vidi. Pateicoties šai transportēšanas metodei, jūras velšu garša ir izteiktāka un dabiskāka. Festivāla apmeklētājiem būs iespēja iegādāties jūras veltes, kuras ir gan audzētas audzētavās, gan augušas savvaļā no dažādām pasaules valstīm un kontinentiem- Norvēgijas, Kanādas, Dānijas, Holandes, Īrijas, Francijas, Islandes, Šrilankas, Dienvidamerikas.

Piedāvājumā būs tintes zivis, omāri, langusti, dažādi austeru veidi, jūras eži, ķemmītes, dzeltenspuru tuncis, jūras velns, papagaiļzivis, grūperi, Ziemeļjūras foreles, snapperi, mahi-mahi zivis, haizivis, mencas, karaliskie krabji kā arī daudzas citas jūras veltes. Īpaši lepni esam par produktiem, kuri pārstāv MSC un ASC sertifikātus.

Festivāla programmā:

  • Austeru un jūras velšu bārs
  • Ikru bārs
  • Plašākais zivju un jūras velšu piedāvājums
  • Jaunākie Gastronome kulinārijas izstrādājumi
  • "Wine Garden" vīnu degustācijas Gastronome vinotēkā
  • Unikāli ēdieni un receptes stendā "Mazās zivtiņas lielā garša"

Divus vakarus 23. un 24.oktobrī plkst. 18:00 festivāla ietvaros tiks rīkotas īpašas festivāla 5-kārtu vakariņas ar salīdzinošo jūras velšu degustāciju, kuru laikā šefpavārs Jevgēņijs Ponomarjovs iepazīstinās ar dažādiem astoņkāju, kalmāru un tintes zivs pagatavošanas veidiem, viesiem būs iespēja salīdzināt Kalifornijas kalmārus, kalmāru mazuļus, milzu kalmārus un gigantiskā kalmāra taustekļus, kā arī dažāda izmēra tintes zivis un astoņkājus pēc to garšas un pagatavošanas īpatnībām!

Nedēļas nogalē 24. un 25.oktobrī visi interesenti laipni aicināti uz Gastronome jūras velšu festivāla speciālajiem brančiem, kuru laikā arī notiks šefpavāra meistarklases- šefpavārs sola interesantus stāstus un patiesu garšas baudījumu!

Gastronome delikatešu tirgus jūras velšu festivālu organizēs, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, sakarā ar Covid-19 izplatību. Festivāla laikā visi apmeklētāji aicināti valkāt mutes un deguna aizsegus, Gastronome būs pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi, tiks rūpīgi sekots visiem pulcēšanās un distances ievērošanas noteikumiem kā delikatešu tirgus telpās, tā arī Gastronome Grilbārā un kafejnīcā. Gastronome radiofonā regulāri tiks atskaņoti atgādinājumi par distancēšanos visiem tā apmeklētājiem.

Interjera un delikatešu centrs mc2 Latvijas tirgū darbojas kopš 2002.gada un tā īpašnieks ir SIA Reaton Ltd. Centra kopējā platība ir 13 tūkst. kvadrātmetri. mc2 filozofijas pamatā ir augsta preču kvalitāte, individuāla attieksme un īpaša klientu apkalpošanas kultūra. mc2 misija ir izcelt individualitātes aspektu, sniegt iespēju smelties interesantas idejas, kā arī piedāvāt saviem klientiem labāko, kas pasaules tirgū ir pieejams.

Gaidīsim Jūs Gastronome jūras velšu festivālā 2020- Rīgā, Krasta ielā 68a!

Vairāk informācijas Gastronome apkalpošanas centrā pa tālr. 67 019 619 vai e-pasts: gastronome@mc2.lv