Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

"Splendid Palace" drīzumā atsāks kino sezonu

© F64 Photo Agency

No 4.septembra kinoteātris "Splendid Palace" atsāks gan regulāros filmu seansus, gan piedāvās ekskluzīvus restaurētās kino klasikas seansus, kas septembrī būs veltīti Federiko Fellīni simtgadei, informēja kinoteātra pārstāve Laura Jansone.

Viņa skaidroja, ka gada sākumā uzsāktās Fellīni simtgades svinības pasaulē cieta no pandēmijas ierobežojumiem, taču šobrīd autoram veltītās izstādes jau notikušas pasaules slavenākajos muzejos, un mākslinieka simtgadei par godu tiek restaurētas viņa leģendārās filmas, kas tiek izrādītas uz lielajiem ekrāniem.

Kino "Splendid Palace" septembrī izrādīs autora filmu "Saldā dzīve" ("La Dolce Vita"), par kuru režisors saņēma Kannu zelta Palmas zaru un divas kinoakadēmijas balvas "Oskars".

Filma "Saldā dzīve""Splendid Palace" tiks demonstrēta 9.septembrī, bet citi Fellīni simtgades filmu seansi tiks izziņoti atsevišķi.

Jansone klāstīja, ka no 4.septembra regulārajos seansos kinoteātris "Splendid Palace" sāks arī demonstrēt režisora Roja Andersona Venēcijas kinofestivālā godalgoto Norvēģijas un Francijas kopražojuma filmu "Par bezgalīgo".

Tikai dažos seansos plānots demonstrēt dokumentālo filmu "Benksijs. Noziedzīgās mākslas dzimšana" un Kventina Tarantino filmogrāfijai veltīto filmu "Reiz Tarantīno: pirmais astoņnieks".

Būs iespēja noskatīties arī ASV veidoto biogrāfisko drāmu "Tesla" un romantisku drāmu "Noslēpums. Uzdrīksties sapņot", pauda Jansone.

Jaunākajiem skatītājiem 5.septembrī tiks izrādīta animācijas filma "Troļļi" un 6.septembrī ģimenes filma - "Noslēpumainais dārzs".