Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Iedvesmojies! Ko var iegādāties Rīgas Centrāltirgū septembrī un cik tas maksā?

© Pixabay

Septembra sākums ir laiks, kuru tautā dēvē par ražīgāko. To apstiprina pārpilnība Rīgas Centrāltirgus letēs. Septembrī šeit var atrast ne tikai samērā retu šķirņu ābolus, bet arī papildināt savu mājas aptieciņu ar svaigi salasītu zālīšu tējām, vēsta portāls riga.lv.

Pie ieejas tirgū, tieši starp Gaļas un Piena paviljoniem, jūs redzēsiet letes ar āboliem. Cena - no 1,20 EUR par kilogramu. Jāņem vērā, ka šeit ir atrodama arī samērā reti atrodama šķirne - Beržininku ananasu āboli. Tā ir lietuviešu šķirne, āboli nogatavojas septembra sākumā, tos var uzglabāt līdz novembrim, tie ir ļoti lieli, gardi un jo īpaši aromātiski. Svarīgi: koki, no kuriem šie āboli novākti, ir sešdesmit gadu veci, un visā tirgū šī ir vienīgā vieta, kur šīs šķirnes ābolus ir iespējams iegādāties.

Plašā sortimentā uz tirgotāju letēm - svaigie un kaltētie augļi: pīlādžu ogas maksā 1,50 EUR kilogramā, vilkābeles augļi - 2 EUR kilogramā, irbenes maksā 2,50 EUR kilogramā, savukārt smiltsērkšķis svaiga veidā un tinktūrā maksā 5 EUR par kilogramu un 200 mililitriem. Joprojām var sameklēt sarkanās jāņogas un avenes, samaksājot par tiem 3 EUR kilogramā un par 500 gramiem attiecīgi.

Cena par svaigi salasītu zālīšu tējām ir no 1,50 EUR līdz 5 EUR, un iegādāties tās var ne tikai tradicionālajā letē pašā tirgus centrā, bet arī citās vietās, tāpēc ir iespējas izvēlēties un salīdzināt.

Kas attiecas uz zaļumiem, tad īpaši jāatzīmē Latvijas rukola, kas maksā 50 centus par buntīti, spināti, kurus tirgo par 30 centiem par 100 gramiem, arī dilles un pētersīļi vēl aizvien maksā 30 centus, bet par samērā lielām buntītēm.

Tirgū tagad var iegādāties arī dažādas pupiņas, kā arī ķirbjus par vienu eiro kilogramā, kā arī riekstus, kas maksā vienu eiro par nelielu kārbiņu. Savukārt kartupeļu cena nepārsniedz 55 centus.