Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Ieskaties! Kādi pasākumi notiks Rīgas svētku pēdējā dienā

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Šodien, Rīgas svētku trešajā jeb noslēdzošajā dienā, galvaspilsētā tiks atzīmēta Lībiešu diena, gaidāmas bērnu izklaides, kā arī dažādi kultūras un sporta pasākumi, informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Programma visai ģimenei risināsies Vērmanes dārzā pasākumā "Pasaku dārzs". Izrāžu teltī uzstāsies teātra trupas un dažādi triku meistari, bet pasakas par Rīgu un brīnumainiem senlaiku notikumiem stāstīs aktieris Jānis Skanis. Parkā savas prasmes rādīs ielu cirka mākslinieki. Savukārt Vērmanes parka zālienos būs radošās darbnīcas un izklaides, bet estrādē - vērojams kino.

Savukārt 11.novembra krastmalā notiks pasākums "Pilsētas teikas. Mūsu teikas". Dienas garumā tiks izdzīvotas un izspēlētas dažādas Rīgas teikas, kur ikviens pasākuma dalībnieks varēs līdzdarboties, savukārt uz skatuves muzicēs duets "Signe un Jānis" un grupa "The Originals". Tāpat būs vērojams deju lieluzvedums "Rīgas kalnu teikas", ko izdejos tautas deju kolektīvi, un citas aktivitātes.

Dzegužkalnā notiks ceturtie Lībiešu dziesmu svētki. Lībiešu diena sāksies ar aktivitātēm bērniem un brīvdabas vēlajām brokastīm lībiskās noskaņās. Dienas gaitā ikviens varēs iemācīties vārdus lībiešu valodā un izdzīvot lībiešu leģendas dažādās aktivitātēs.

Svētku trešajā dienā būs iespēja apmeklēt arī vairākus koncertus, tostarp koncertciklu "Senās Rīgas muzikālās leģendas" un "Dziesmu tilti" koncertus.

Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā darbosies kino uzņemšanas paviljons, kurā apmeklētājiem būs iespēja iejusties filmēšanas atmosfērā un kļūt par kinoaktieriem, tāpat būs pieejamas radošās darbnīcas, iespēja apgūt multiplikācijas filmu veidošanas pamatus un citas izklaides.

Ģimenes ar bērniem svētku trešajā dienā aicinātas arī uz Esplanādi, kur pasākumā "Latvijas meistari bērniem" ikviens varēs iegādāties Latvijā tapušas preces bērniem un meistaru darinājumus - attīstošās rotaļlietas, galda spēles, rotaļlietas aktīvai atpūtai, dizaina priekšmetus un bērnu apģērbus, kā arī noskatīties Lielo leļļu un talismanu svētkus un to gājienu uz 11.novembra krastmalu.

Svētku pēdējā dienā risināsies arī vairākas sporta aktivitātes, tostarp pludmales spēļu sacensības vairākos sporta veidos, pasākums "Slidošanas trakums" Kurbads hallē un Airēšanas svētki.

Svētku apmeklētāji gaidīti arī tirdziņos, izstādēs, jaunās kultūras un mākslas telpā "Hanzas perons", pasākumos Klostera ielā, Eduarda Smiļģa Teātra muzejā un Grāmatu ielā.

Turpinoties Rīgas svētku pasākumiem, arī šodien galvaspilsētā būs bezmaksas sabiedriskais transports un tiks norīkoti vairāki papildreisi, aģentūrai LETA pavēstīja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pārstāvis Viktors Zaķis.

Ekspresbusi, nakts satiksmes maršruts un Retro tramvajs būs jāizmanto par ikdienā spēkā esošo maksu.

Līdz svētku pasākumu beigām papildu reisi tiks organizēti 37., 40. un 53.autobusa maršrutā, kā arī 1., 5., 7., 10. un 11.tramvaja maršrutā un 9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27.trolejbusa maršrutā.

Tāpat, saistībā ar pasākumiem Lucavsalas atpūtas zonā 40.maršruta autobusi, braucot Ziepniekkalna virzienā, pieturēs pieturvietā "Lucavsala".

Plašāku informāciju par "Rīgas satiksmes" piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā "www.rigassatiksme.lv" vai sociālajos tīklos "Twitter" un "Facebook".

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu "Rīgas Tūrisma attīstības birojs". Tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem - uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

Saistībā ar Rīgas svētku norisi arī šodien galvaspilsētas centrā un Vecrīgā vairākās ielās aizvien noteikti būtiski satiksmes ierobežojumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Šodien no plkst.13 līdz 19 tiks aizliegts atrasties un tiks slēgta visu veidu kuģošanas līdzekļu satiksme Pilsētas kanālā, posmā no Bastejkalna līdz Latvijas Nacionālajai operai, kā arī līdz plkst.1 tiks slēgta visu veidu kuģošanas līdzekļu satiksme Daugavas akvatorijā starp Akmens tiltu un Vanšu tiltu.

Vienlaikus līdz pirmdienas plkst.20 satiksme ir slēgta uz AB dambja, kā arī no plkst.17 līdz svētdienas plkst.21 apstāties un stāvēt ir liegts Kaļķu ielas posmā no 11.novembra krastmalas līdz Rātslaukumam un Rīgas Tehniskās universitātes autostāvvietai.

Līdz 19.augusta plkst.12 tiks slēgta 11.novembra krastmala, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, kā arī 11.novembra krastmalai paralēlā iela posmā no Jaunielas līdz Poļu gātei, un Bīskapa gātē. Kustība būs slēgta arī velorikšām, elektromobiļiem un zirgu pajūgiem.

Līdz pirmdienas plkst.12 tiks organizēta divvirzienu satiksme Pils ielā, posmā no Poļu gātes līdz Doma laukumam, un Doma laukumā, posmā no Pils ielas līdz Jēkaba ielai.

Tāpat līdz pirmdienas plkst.12 tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana 11.novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, 11.novembra krastmalai paralēlajā ielā, posmā no Jaunielas līdz Poļu gātei, un Bīskapa gātē.