Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Āgenskalnam tapis mūslaiku ceļvedis

© Ekrānuzņēmums no Neatkarīgās

Āgenskalna apkaimes biedrība ir viena no aktīvākajām Rīgā, kaut dibināta tikai pagājušajā gadā. Biedrība kopā ar iedzīvotājiem un Pārdaugavas radošo centru ir izveidojusi pastaigu ceļvedi Āgenskalna vietzīmes, informē biedrības valdes priekšsēdētājs Roberts Kārkliņš.

Ceļvedis kompakti iepazīstina gan ar apkaimes vēsturiskajām vietām un ēkām, gan ar mūslaikos tapušiem apskates vērtiem objektiem. Āgenskalnieši ir iezīmējuši ceļvedī pat tiltu uz nekurieni. Cerams, uz nekurieni tas ved tikai pagaidām, kaut gan agrākā iecere par lielo tirdzniecības centru Akropole šajā teritorijā laikam ir mirusi. Tilts būtu vedis uz Akropoli. Ceļvedī ir atrodama informācija par pastaigu maršrutiem, velo maršrutu, iecienītām ēstuvēm, kafijotavām un tējotavām, kā arī ir norādīta kontaktinformācija tiem, kuri kādu no objektiem grib aplūkot un iepazīt vairāk.

Nākotnē plānots radīt arī digitālu ceļveža versiju, kas būtu ērti lietojama viedierīcēs un piedāvātu bagātīgāku ieskatu Āgenskalna kultūras, arhitektūras, sabiedriskās dzīves, pagātnes un nākotnes ainavā.

Ceļveža veidotāji vēsta, ka tas bez maksas vasaras sezonā būs pieejams Āgenskalna tirgū, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Kalnciema kvartāla vīnu veikalā un kafejnīcā, citās publiskās vietās un pasākumos. Tāpat ceļvedi ikviens var aplūkot un lejupielādēt Pārdaugavas radošā centra mājaslapā pardaugavasradosais.lv.