Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Kalnciema kvartālā svinēs trokšņainākos no gadskārtu svētkiem - Meteņus

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Šodien plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartāla tirgū svinēs priecīgākos un trokšņainākos no visiem gadskārtu svētkiem – Meteņos ar košām maskām pavadīsim ziemu un kopā ar “Teikas muzikantu” saulgriežu rotaļām atmodināsim pavasari, vizināsimies ar karuseli un nogaršosim Meteņu ēdienkarti. Tie, kuriem nav savas maskas, aicināti to izgatavot bezmaksas darbnīcā ar “homo ecos:”.

Pavasara gaidīšanas noskaņās Kalnciema kvartāla tirgotāji Jūs sagaidīs nāves, mošķa, dzērves, kazas vai citā ķekatnieka veidolā un cienās ar Meteņu ēdieniem - tradicionālās Alsungas pankūkas uz vietas ceps “Ceiņu maize” un branga zupu uz ugunskura vārīs “Tirgus brālis”. Sasildīties ar siltu karstvīnu un zāļu tēju varēs vienā no Kalcniema kvartāla vēsturiskajām koka mājām - Vīnu veikalā&kafe. Meteņu “dienaskārtībā” parasti ir arī īpašais pirts rituāls, kuram sagatavoties palīdzēs “Laine’s design”. Starp citu, zīmola pirts cepures lieliski kalpos arī kā Meteņu maskas. Tā kā tradicionāli šie svētki tiek gaidīti ar prieku, bērni un pieaugušie aicināti vizināties ar Kalnciema kvartāla karuseli.

No plkst. 12.00 līdz 14.00 Meteņus Kalnciema kvartāla pagalmā ieskandinās tautas mūzikas grupa “Teikas Muzikanti”, kas iesaistīs apmeklētājus jautrās rotaļās, dziesmās un dejās. Jauniešu tautas mūzikas grupa tirgus laukumu pārņems divas reizes: plkst. 12.00 un 13.00.

Paralēli muzikālajiem priekšnesumiem no plkst. 11.00 līdz 14.00 tradicionāli netradicionālu Meteņu lāča, dzērves, nāves vai kazas masku palīdzēs sarūpēt biedrība “homo ecos:”, kas, izmantojot tik vienkāršus materiālus kā plastmasas pudeles un audumu atgriezumus, atdzīvinās izdomu un kopīgi radīs ķekatnieka kopskatu. Darbnīcu atbalsta sociālais uzņēmums “Otrā Elpa”.

Dalība visos pasākumos bez maksas.

Norises vieta - Kalnciema iela 35, Rīga.