Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

"Ļeņingradā" notiks Toma Veitsa dzimšanas dienas svinības

© Ulvis Alberts

Par ikgadēju un arvien kuplāk apmeklētu pasākumu kļuvušas leģendārā amerikāņu dziesminieka Toma Veitsa dzimšanas dienas svinības, kas notiek 6. decembrī alternatīvās mūzikas kafejnīcā "Ļeņingrad". Šajā vakarā skan tikai un vienīgi Veitsa mūzika

Par dzīvo neparastā dziesminieka Toma Veitsa dziesmu izpildījumu šoreiz parūpēsies grupa, kurā īpaši šim gadījumam būs saspēlējušies blūzmenis, grupu "D11" un "Big Eye Bee" līderis Ints Bekers (vokāls, akustiskā ģitāra), grupas "Rīta stienis" dalībnieks Herbe (basa ukulele, bekvokāls), grupās "Zāle" un "Rīta stienis" manītais Aivis Gailītis (čells) un "D. Day's Family" ģitārists Pauls Kravalis jeb Kurmis. Repertuārā būs iekļautas dažādu laiku dziesmas, ieskaitot smagā blūza grāvēju "Make It Rain", 80. gadu jestro hitu "I Don't Wanna Grow Up" un sirdi plosošo balādi "Jersey Girl", ko savulaik izpildīja arī Brūss Springstīns. Visām dziesmām būs sagatavotas maksimāli "veitsiskas" muzikālās versijas, kas pieļauj dauzīšanos un netipisku krogus grupas skanējumu. Arī par Inta Bekera, kurš TV skatītājiem un vispār gardēžiem zināms arī kā omulīgais gaļas kūpinājumu meistars Intiņš, vokalīžu pietuvināšanos neparastajam Toma vokālam šaubīties nevajadzētu.

Pēc koncerta vakars turpināsies ar mūzikas žurnālista un dīdžeja Kaspara Zaviļeiska un kafejnīcas "Ļeņingrad" līdzīpašnieka Herbes kolekcijās atrodamo Veitsa vinila plašu un CD atskaņošanu, kā rezulātā būs nodrošināta gan atbilstoša izcilā mūziķa dzimšanas dienas sagaidīšana pusnaktī (viņš dzimis 7. decembrī), gan tematisks vakara turpinājums līdz pat aizsmakušajiem rīta gaiļiem. Koncerts sāksies pulksten 20, ieeja pasākumā bez maksas.