Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Meistaralus festivālā varēs degustēt 480 alus šķirnes

© F64

Alus meistaru festivālā "Riga Craft Beer Weekend" interesenti varēs degustēt 480 meistaralus šķirnes no 60 alus darītavām, informēja biedrībā "Alus brālība".

Biedrības valdes loceklis Andrejs Šikors informēja, ka festivāls Latvijā notiks pirmo reizi. "Tā pamata ideja ir sniegt iespēju apmeklētājiem iepazīt jaunas garšas, izzināt dažādās meistaralus garšas un palīdzēt atrast savu īsto meistara alu," sacīja Šikors.

Šikors sacīja, ka, ieejot festivālā, katrs apmeklētājs saņems dāvanā festivālam "Riga Craft Beer Weekend" radītu degustācijas glāzi no "Sahm", kurā degustācijai varēs pildīt ikvienu no alus šķirnēm. Alus degustēšana būs neierobežota.

Festivāls norisināsies nākamā gada 4. un 5.janvārī Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā, Ķīpsalas ielā 8, Rīgā. Biļetes cenas ir no 50 līdz 70 eiro.

Festivālu "Riga Craft Beer Weekend" organizē alus, iesala dzērienu un kvasa biedrība "Alus brālība" un tehniskā nodrošinājuma uzņēmums SIA "Showconsulting", kas ir ilggadējs starptautiskā alus festivāla "Latviabeerfest", Latvijas alus gada balvas pasniegšanas ceremonijas un konkursa "Baltic Beer Star" rīkotājs. Katru gadu biedrība organizē arī Baltijas valstu alus darītāju zinātniski praktisko konferenci.

Biedrības mērķis ir apvienot nozares dalībniekus un entuziastus, sekmēt alus kultūras izaugsmi Latvijā, veicināt izpratni par alus nozari un izglītot sabiedrību par nozarei nozīmīgiem jautājumiem.