Vecrīgas krogs "Aptieka" desmitgadi svinēs ar desmit koncertiem

© Publicitātes foto

No 1. līdz 10. novembrim Vecrīgas krogs Aptieka” svinēs savu 10 gadu pastāvēšanas jubileju. Svinēs pamatīgi - ar desmit Latvijā pazīstamu alternatīvas mūzikas grupu bezmaksas koncertiem.

Krogs “Aptieka” Rīgā pastāv nu jau desmit gadus, bet paša zīmola vēsture ir ilgāka, jo bāra īpašnieks, Amerikas latvietis Kristaps Krēsliņš, jau tālajā 1997. gadā Vašingtonā atvēra “Pharmacy Bar”. Nosaukuma iedvesma daļēji nākusi no Krēsliņa vectēva, kurš pirms Otrā pasaules kara vadījis aptiekas Rūjienā un Rīgā. Atgriezies uz dzīvi Rīgā, Kristaps 2008. gadā mazā Vecrīgas šķērsieliņā (ja precīzāk - Mazajā Miesnieku ielā) atvēra Latvijas “Aptieku”, kas šo gadu laikā kļuvis par tikšanās vietu ārzemju latviešiem, kultūras un mūzikas pasaules pārstāvjiem un citiem alternatīvās noskaņas cienītājiem. Tāpat kā Vašingtonas “Aptiekā”, arī šeit galdos iestrādātas kapsulas un tabletes, plauktos un visur, kur iespējams, saliktas tukšas zāļu pudelītes. “Aptiekā” regulāri notiek arī dažādu pašmāju un ārzemju alternatīvās mūzikas grupu koncerti - te uzstājušies pat tādi grandi kā “Skyforger”, “Astro’n’out”, “Pērkons”, “Jumprava”, dāņu “Get Your Gun”, baltkrievu “Super Besse” un citi. Par tradīciju kļuvusi ikgadējā “Aptiekas Gada balvu” pasniegšana, Ziemassvētku labdarības izsole, kā arī piecu dienu festivāls “Ziemas zāles”.

Savu desmitgadi krogs “Aptieka” svinēs desmit (pat 11) dienas, uzsākot ar vienu no apmeklētāju iemīļotākajiem dīdžejiem un turpinot ar desmit vērienīgiem koncertiem kopā ar “Aptiekai” nozīmīgām grupām. Tātad: 31. oktobrī, starp citu, kroga īstajā dzimšanas dienā - DJ Dīvs Reiznieks, 1. novembrī - “Bērnības milicija”, 2. novembrī - “PND”, 3. novembrī - “Martas Asinis”, 4. novembrī - “Nikto”, 5. novembrī - “Oghre”, 6. novembrī - “Tesa” un “Grave Disgrace”, 7. novembrī - “Inokentijs Mārpls”, 8. novembrī - “Nova Koma”, 9. novembrī - “ILLA”, 10. novembrī - “Eschatos”. Ieeja pasākumos bez maksas.