Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Rīgas cirkā uzstāsies teātra trupa "Kvadrifrons"

© Annija Meikšāne, F64 Photo Agency

No šodienas Rīgas cirkā savu māksliniecisko programmu skatītājiem piedāvās jaunā teātra trupa Kvadrifrons, ko 2017. gada septembrī dibinājuši jaunie profesionāļi Reinis Boters, Klāvs Mellis, Āris Matesovičs, Ance Strazda un Evarts Melnalksnis.

Savas darbības atklāšanas svētku ietvaros Kvadrifrons piedāvās trīs pirmizrādes, kas būs skatāmas oktobra nedēļas nogalēs:

Rītvakar, 12. oktobrī, pirmizrādi piedzīvos izrāde-ekskursija (pa Rīgas cirka ēku, no pagraba līdz bēniņiem) Brīnuma skartie, kas notiks individuāli audiogida vadībā un kurā cirka māja stāstīs savu dzīvesstāstu, iepazīstinot ar aizraujošās skatuves mākslas cilvēkiem un notikumiem, kas atgadījušies tās 130 gadu garajā mūžā.

19. oktobrī Rīgas cirka bijušajā zirgu stallī uz Mazās skatuves pirmizrādi piedzīvos Kvadrifrona un vācu režisores Alisjas Goigelinas Valmieras vasaras teātra festivālam radītā izrāde Pavasaris, kas tapusi pēc Franka Vēdekinda lugas Pavasara atmoda motīviem un jau guvusi lielu atsaucību skatītāju vidū. Izrāde ir dumpīgs vēstījums par pusaudžu sāpīgo pieaugšanu un par draugiem, kas tiekas kādā pamestā garāžā, lai kopā spēlētu pagrīdes rokgrupā un radītu savu alternatīvu pasauli.

Pirmizrāžu parādi noslēgs Kvadrifrona režisora Klāva Meļļa kareivīgā melodrāma Himna, kurā trīs jauni arhitekti piedalās metu konkursā, kas izlemj viņu likteņus. Tajā kapitālisma kritika savijas ar jautājumiem par radošo cilvēku atbildību pret sabiedrību un par to, kas notiek ar mīlestību neoliberālajā sistēmā, fonā skanot kāda vesterna dziesmai par kovbojiem un indiāņiem. Arī šī izrāde tiks spēlēta bijušajā Rīgas cirka zirgu stallī uz Mazās skatuves.

Atklāšanas svētkus krāšņos Kvadrifrona draugu veidotie mākslas notikumi:

Šovakar tiks atklāta mākslinieces Līgas Spundes multimediālā personālizstāde Interlūdija, kas tapusi sadarbībā ar mākslinieku Alvi Misjunu. Tā veidota, domājot un reaģējot uz cirka dzīvē notiekošajām pārmaiņām. Koncertu programmas ietvaros šovakar Rīgas cirka manēžā spēlēs avangarda popgrupa Ezeri, kam sekos diskotēka ar DJ Miķeli Putniņu.

27. oktobrī ar kamermūzikas ciklu uzstāsies dziedātājs un Sansusi festivāla veidotājs Armands Siliņš ar pianistu Aldi Liepiņu. Tajā pašā vakarā cirkā spēlēs Jēkaba Nīmaņa un Maksima Šenteļeva apvienība Bērnu rīts ar performanci Atmiņu dīdžeji. Un programmu papildinās arī kuratores Lāsmas Bērtules analogo filmu skate par cirku. Ieeja koncertos un izstādē ir bez maksas.


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2018/10/11/kvadrifrons-aicina-uz-atklasanas-svetkiem-rigas-cirka