Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Rīgas svētku otrajā dienā notiks lielkoncerts "Labvakar, Rīga! Labvakar, Latvija!" un svētku uguņoša

© f64

Šodien, Rīgas svētku otrajā dienā, rīdzinieki un pilsētas viesi varēs klausīties lielkoncertu "Labvakar, Rīga! Labvakar, Latvija!", baudīt svētku uguņošanu, kā arī visas dienas garumā baudīt mūziķu un cirka mākslinieku priekšnesumus, informēja Rīgas domē.

Vērmanes dārzā no plkst.12 līdz 21.30 notiks pasākums "Sapņu dārzs. Rīgas Latviešu biedrībai - 150", kas ļaus svētku apmeklētājiem iejusties 19.gadsmita un 20.gadsimta mijas atmosfērā. Parkā notiks vairāki koncerti, dzejas lasījumi, mākslinieciski radošas nodarbes un aktivitātes bērniem. Vērmanes dārzā līdz plkst.18 būs arī "Grāmatu iela", kur apmeklētāji varēs iegādāties 30 Latvijas lielāko izdevēju grāmatas.

Viens no lielākajiem pasākumiem - "Uz Rīgu!" - no plkst.13 līdz 23 notiks 11.novembra krastmalā. Krastmala būs veidota kā lidosta, ļaujot svētku apmeklētājiem ielūkoties Starptautiskās lidostas "Rīga" ikdienā, vērot lidostas tehnikas parādi, kā arī baudīt gan pašmāju, gan ārvalstu skatuves mākslinieku priekšnesumus. Plkst.21 krastmalā sāksies lielkoncerts "Labvakar, Rīga! Labvakar, Latvija!", kura koncepcijas pamatā ir Trešās Atmodas laiks. Koncerta programma veidota no Atmodas laika populārākajām dziesmām, Baltijas valstu likteņdziesmām, Baltijas valstu dalībnieku kopdziesmām, kā arī no dziesmām ar ieskatu nākotnē.

Pasākuma noslēgumā, ap plkst.23.15 ikviens aicināts vērot svētku salūtu.

Rīgas kanālā un tā krastos Kronvalda parka teritorijā no plkst.12 līdz 18 notiks Kanāla regate, kurā piedalīsies 30 komandas, kuras cīnīsies par tituliem "Ātrākais Kanālbraucējs", "Elegantākā Ekipāža" un "Skumjais Ūdensmalējs". Šie trīs tituli ir bijuši nemainīgi kopš pirmās "Kanāla regates", kas notika 1994.gadā. Šogad šīs nominācijas papildinās tituli "Ātrākā Latvijas osta" un "Rīgas brīvostas simpātija".

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" no plkst.12 līdz 18 norisināsies festivāls "Rīgas tekstilmozaīka 2018", kas ir izstāžu kopums, kurā tiek parādīti jaunākie Latvijas un ārzemju tekstilmākslinieku darbi. Šogad festivāla tematika saistīta ar Latvijas simtgades svinībām.

Kā uzsver pašvaldība, vairākos svētku pasākumos īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem. Tie, kurus aizrauj cirks, no plkst.15.40 ir gaidīti 11.novembra krastmalā uz Prāgas ielu teātra "V.O.S.A. Theatre" mākslinieku priekšnesumiem, bet no plkst.16 Jāņa Rozentāla laukumā, kur apmeklētājus priecēs dejas kompānija "HURyCAN" un klauns "Murmuyo" no Spānijas, kā arī laikmetīgā cirka trupa "Soon Company" no Zviedrijas.

Bērni var apmeklēt arī uz Rīgas Domu, kur meistaru vadībā varēs gleznot, veidot vitrāžas, māla ciļņus, izmēģināt dažādus mūzikas instrumentus, kā arī radīt tērpus un rotas un doties "Piedzīvojumu takās". Svētkos ģimenēm ar bērniem programma sagatavota arī Uzvaras parkā pasākumā "Latvijas zirgi senāk un tagad", kurš notiks no plkst.12 līdz plkst.16.30. Tāpat ģimenes visas dienas garumā tiek gaidītas uz izglītojošiem pasākumiem Latvijas Kara muzejā un Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā.

Rīgas svētkos notiks vairākas sporta aktivitātes, kurās būs iespēja gan piedalīties, gan būt aktīviem līdzjutējiem. Aktīvās atpūtas pasākums "x Race lielais Rīgas piedzīvojums 2018" šogad notiks Daugavgrīvas cietoksnī, Bolderājā un pie Buļļupes ietekas Daugavā no plkst.9 līdz plkst.19.

Arī Lucavsalas atpūtas parkā sestdien visas dienas garumā notiks vairākas sacensības - "Amatieru kauss novusā", "4.Daugavas kauss peldēšanā atklātā ūdenī", Bērnu vieglatlētikas sacensības, Starptautiskās suņu adžiliti sacensības "Rīgas kauss 2018", kā arī tiks izcīnīts Lucavsalas kauss pludmales volejbolā.

Ķīpsalas pludmalē visu dienu notiks Starptautiskais pludmales regbija turnīrs, bet Skonto stadionā būs volejbola sacensības "Lido Volley Fest 2018". Lidlaukā "Spilve" pasākumā "Riga Fly-in 2018", kurš sāksies plkst.12, varēs vērot labāko pilotu paraugdemonstrējumus.

Sestdien, laukumā pie Rīgas Kongresu nama, plkst.13 sāksies arī diennakts basketbola turnīrs "IX Krastu mačs".

Farmācijas muzejā no plkst.13 līdz plkst.20.30 interesenti varēs piedalīties prāta spēlēs.

Tradicionāli Rīgas svētku laikā notiks arī Ostas svētki, kuru pasākumi risināsies Kronvalda parkā kanāla malā un pie Rīgas brīvostas pārvaldes ēkas. Līdz ar tradicionālajiem Ostas svētku pasākumiem, šogad apmeklētāji aicināti vērot muzikālu strūklaku un ūdens gaismu šovu "Ūdens stāsts mēness gaismā", kā arī apmeklēt izglītojoši izklaidējošu interaktīvo instalāciju "Aquatorium".

Svētku dienās 18.augustā un 19.augustā Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.