Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Sākas Rīgas svētku centrālā diena. Kas gaidāms?

© f64

Šī diena sāksies visnotaļ aktīvi – plkst.9 Bolderājā sāksies “Xrace Lielais Rīgas piedzīvojums 2018”, Lucavsalā volejbola kausa izcīņa, Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā būs starptaustiskais florbola turnīrs “Unihoc Riga Cup 2018”, bet Eksporta ielā sacentīsies ielu motocikli. Bet arī tos sporta aktivitāšu cienītājus, kuri būs pamodušies drusku vēlāk, dienas gaitā gaidīs arī citi saistoši notikumi, piemēram, “Lido Volley Fest 2018” Skonto stadionā, 4.Daugavas kauss peldēšanā Lucavsalā, kanālu regate Rīgas pilsētas kanālos, kā arī tradicionālais Krastu mačs.

Tomēr Rīgas svētku organizatori padomājuši arī par kultūras mīļotājiem - Vērmanes dārzā priecēs Grāmatu iela, Rīgas muzeji būs sagatavojuši īpašu programmu tieši pilsētas svētkiem par godu. Savukārt vēstures mīļotāji Rīgas Kino muzejā varēs atskatīties Rīgu teju 100 gadus senā pagātnē, vērojot pirmos par mūsu galvaspilsētu uzņemtos kinomateriālus, kā arī Reformācijas laukumā baudot viduslaiku atmosfēru.

Īpaši padomāts arī par Rīgas svētku pašiem mazākajiem viesiem. Bērni Vērmanes dārzā varēs pamēģināt izkrāsot galvaspilsētas ēkas, bet caur spēlēm un mūziku dienas gaitā varēs iepazīt Rīgas Domu.

Gardēžus iepriecinās īpašais Rīgas svētku restorānas Spīķeru kvartālā un Maizes iela Vērmanes dārzā, taču arī mūzikas mīļotājiem Rīgas svētku programma neliks vilties. Visas dienas garumā Vecrīgu un Bastejkalnu piepildīs ielu mūzika, kultūras pilī “Ziemeļblāzma” uzstāsies tādas grupas kā “Bloody Heels”, “Rīgas Modes” un “Credo”, bet vakarā tur gaidāma zaļumballe. Krāšņa dejotāju un mūziķu programma gaidāma arī “Origo” “Summer Stage” un uz skatuves 11.novembra krastmalā. Plkst.21 vakarā dienas noslēgumu iezīmēs krāšņais lielkoncerts “Labvakar, Rīga! Labvakar, Latvija!” 11.novembra krastmalā.

Plkst.23 rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs krāšņa uguņošana, bet arī pēc tam pilsētas kanālā pie Rīgas brīvostas pārvaldes ilgāku gaismas prieku tīkotāju acis mielos gaismas šovs “Ūdens stāsts mēness gaismā”.

Pilna svētku programma pieejama šeit: https://www.rigassvetki.lv/2018/lv

Tāpat jāpiemin, ka šodien un rīt sabiedriskais transports Rīgā būs bezmaksas.