Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Kas jāzina Prāta Vētras koncerta apmeklētājiem Mežaparkā?

© F64

Mežaparka Lielajā estrādē šodien plkst.19 notiks grupas "Prāta vētra koncerts", ar ko tiks noslēgta turneja "Skārda bungu tūre".

Saistībā ar grupas "Prāta vētra" koncertu šovakar Mežaparkā noteikti transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi.

Grupas jaunākais albums "Par to zēnu, kas sit skārda bungas" tirdzniecībā nonāca 25.aprīlī. Ieraksta dziesmu vārdu un mūzikas autori ir grupas dalībnieki, Ingars Viļums un albuma producenti - zviedri Povels Olsons un Davids Larsons. Albums ierakstīšana notika Rīgā, Ikšķilē un Stokholmā, un tas pieejams latviešu, krievu un angļu valodā.

"Prāta vētras" dalībnieki Renārs Kaupers, Kaspars Roga, Māris Mihelsons un Jānis Jubalts iepriekš aicināja klausītājus uz turnejas koncertiem ierasties, izmantojot velosipēdus, sabiedrisko transportu, vai arī pēc iespējas vairāk koplietojot privātos transportlīdzekļus, lai turnejas laikā radītu iespējami mazāku kaitējumu videi. Tāpat grupa aicina drukātu biļešu vietā pirms koncertiem uzrādīt elektroniski iegādātās biļetes savos viedtālruņos.

Pie Mežaparka estrādes bez maksas būs iespējams novietot velosipēdus apsargātā un apdrošinātā stāvlaukumā.

Lai rādītu piemēru "zaļai domāšanai", koncertu aparatūru darbinošie ģeneratori patērē ekoloģiski nekaitīgu degvielu, kā arī koncertu norises vietās tiek izvietotas atkritumu šķirošanai paredzētas tvertnes, uzsvēra grupas dalībnieki.

Pēc grupas pārstāvju aprēķiniem, turnejas noslēguma koncertu varētu apmeklēt aptuveni 50 000 cilvēku.

Saistībā ar grupas "Prāta vētra" koncertu šovakar Mežaparkā noteikti transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi.

Kā informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, no šodienas plkst.15 līdz rītdienas, 18.augusta, plkst.8 tiks aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot sabiedrisko transportu, operatīvo transportu un transportlīdzekļus ar caurlaidēm) Meža prospekta posmā no Siguldas prospekta līdz Inčukalna ielai un Kokneses prospekta posmā no Siguldas prospekta līdz Meža prospektam.

Tāpat tiks aizliegts apstāties un stāvēt piebraucamajā ielā pie Rīgas Zooloģiskā dārza ieejas.

Tāpat saistībā ar grupas "Prāta vētra" koncertu Mežaparkā šodien 11.tramvaja maršrutā tiks norīkoti papildu reisi, informēja SIA "Rīgas satiksme" pārstāvis Viktors Zaķis.

Papildu reisi 11.tramvaja maršrutā tiks organizēti jau no plkst.16.

Papildu reisi plānoti arī pēc koncerta noslēguma.

Pēcāk grupa sniegs koncertus arī ārvalstīs - 8.septembrī Moldāvijā, festivālā "Must Fest", 20.oktobrī Viļņā, 29.novembrī Sanktpēterburgā, 13.decembrī Maskavā, un 29.decembrī Adelaidā, Austrālijā.