Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Rīgas svētkos - maiznieku pasākums "Maizes iela Sapņu dārzā"

© f64

Jau sesto gadu pašā Rīgas centrā, Vērmanes dārzā Rīgas iedzīvotājus un viesus aicina "Maizes iela". Pasākums notiks sestdien, 18.augustā Rīgas svētku ietvaros un to organizē Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, Rīgas Latviešu biedrību.

Maiznieku cunfti pārstāvēs: SIA "Lāči", SIA "Dona", N.Bomja maiznīca "Lielezers", SIA "Saldus maiznieks", SIA "Fazer Latvija", A/S "Hanzas Maiznīcas", A/S "Latvijas Maiznieks", LPB "Maiznīca Priekule" un SIA "Maiznīca Flora".

Šogad maiznieki pulcēsies, lai kopā ar Rīgas svētku viesiem suminātu Rīgas Latviešu biedrību 150 gadu jubilejā un atzīmētu Latvijas simtgadi. Maizes ielā būs gan beķercepti kliņģeri, sklandrauši un smalkmaizītes, gan jaunas maizes, kuru gatavošanā izmantotas netradicionālas izejvielas. Gaisā virmos tikko no krāsns izceltu pīrāgu un cepumu smarža. Maiznieka amata meistari apmeklēs RLB Runas vīru telti un kopā ar RLB vadību veidos simboliskus, pēc sentēvu tradīcijām gatavotus rudzu maizes spēka kukuļus, kā arī stāstīs par sentēvu maizes cepšanu, tās saglabāšanu līdz pat mūsdienām.

Maiznieka amata zeļļi svētku viesus aicinās piedalīties jautrās atrakcijās, izzinošās viktorīnās un konkursos. Ielas garumā varēs degustēt uzņēmumu sarūpētos jaunumus - veselīgās un daudzveidīgās maizes, gardos konditorejas izstrādājumus un pasniegs īpaši Rīgas Latviešu biedrībai sarūpēto jubilejas kliņģeri. Maizes ielā ik uz soļa varēs sastapt baltos beķeruzsvārčos tērpušos maizniekus, kas laipni sagaidīs ikvienu Sapņu dārza apmeklētāju.

Pasākumu vadīs A/S "Rīgas dzirnavnieks" Maiznieka amata meistars Edgars Grāvītis.

Aicinām visus uz pasākuma oficiālo atklāšanu plkst.12.00. uz Vērmanes dārza lielās skatuves.

Pasākuma atbalstītāji: a/s "Jelgavas dzirnavas", a/s "Rīgas dzirnavnieks", SIA "Gemoss", SIA "Leipurin" un SIA "PRP - Pārtikas Ražošana un pārdošana".

Latvijas Maiznieku biedrība (LMB) ir Latvijā vienīgā brīvprātīga profesionālā organizācija, kuru vieno intereses par maizes ražošanas nozares attīstību un kopīga sadarbība maizes ražotāju interešu aizstāvībai un pārstāvībai. Jau 25 gadus LMB apvieno maizniekus, mazinieku sadarbības partnerus un popularizē maizes tradīcijas Latvijā.

Vairāk informācijas par Rīgas svētkiem www.rigassvetki.lv un www.facebook.com/LatvijasMaizniekuBiedriba/ , www.maizniekubiedriba.lv