Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Kurās Rīgas peldvietās ir siltākais ūdens?

© f64

Ūdens peldvietās Rīgā piektdien ir +21 līdz +26 grādus silts, informēja Rīgas pašvaldībā.

Ūdens temperatūra mērīta pie pašvaldības glābšanas stacijām.

Ūdens peldvietā Bābelītes ezerā ir +26 grādus silts, peldvietā Lucavsalā +23, Daugavgrīvā, Vakarbuļļos un Rumbulā +22, bet Vecāķos + 20 grādus silts.

Savukārt Ķīšezerā ūdens iesilis līdz +24 grādiem.

Kā vēstīts, Veselības inspekcija (VI) ir noteikusi ierobežojumus peldēties vairākās Latvijas peldvietās saistībā ar zilaļģu savairošanos tajās, aģentūrai LETA pavēstīja VI pārstāve Elīna Šķēle.

Pēc VI rīcībā esošās informācijas, potenciāli toksiskās zilaļģes savairojušās tādā apmērā, ka piemērojami peldēšanās ierobežojumi ir Daugavas peldvietā Ķīpsalā pie Vanšu tilta, Mazajā Daugavā Lucavsalas D daļā, Buļļupes peldvietā pie Birzes ielas, kā arī Mazā Baltezera peldvietā Alderi.

Zilaļģu savairošanās pazīmes novērotas arī Lielvārdes peldvietās Daugavā "Austriņu ceļš" un "Daugavas iela".

Saskaņā ar saņemto informāciju no iedzīvotājiem un pašvaldību pārstāvjiem, zilaļģes novērotas arī Ķīšezera peldvietā Šmerļupītes ietekas tuvumā, Lielā Baltezera peldvietā pie "Hotel Baltvilla", Mazā Baltezera peldvietā Alderi, Daugavas kreisajā krastā Aizkrauklē, pie Pļaviņu hidroelektrostacijas, Lubezerā Valdemārpilī, kā arī Lancenieku (Dzirnavu) ezerā Džūkstes pagastā Tukuma novadā.

Visa informācija par peldvietām, kurās tiek pārbaudīta ūdens kvalitāte, pieejama VI tīmekļa vietnes "www.vi.gov.lv" sadaļā "Vides veselība - Peldūdens - Peldūdens monitorings".

Inspekcija aicina pirms peldes vizuāli novērtēt ūdens stāvokli un atturēties no peldēšanās, ja ūdenī visā peldvietas akvatorijā novēro ūdens saduļķošanos un tā iekrāsošanos zaļā krāsā, kā arī netīri zilganzaļu plēvi virs ūdens vai aļģu saskalojumus.