Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Vai Rīgas parkos var bradāt pa strūklakām un celt teltis?

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

2.lapa

Par strūklakām

Kāpt strūklakās ir atļauts, jo pašvaldības noteikumi to neaizliedz. Tikai jāņem vērā, ka bradāt labāk ir nelielajās strūklakās - Esplanādē vai Vērmanes dārzā. Vismazāk piemērota bradāšanai ir strūklaka pie Kongresu nama, jo tajā atrodas ļoti daudz sīku detaļu, kas izvietotas zem ūdens, piemēram, starmeši. Turklāt šīs strūklakas vidusdaļa ir ļoti slidena, tādēļ var nokrist un stipri sasisties.

Bieži tiek jautāts, vai ķīmija, ko izmanto strūklakās, lai ūdens neziedētu, ir bīstama. Rīgas domes Mājokļu un vides departaments apliecina: tā nav bīstama. Tā ne ar ko neatšķiras no ķīmijas, kas tiek izmantota baseinos. Turklāt strūklakas ir aprīkotas ar automātiskā ūdens kvalitātes monitoringa sistēmu. Tāpēc pat mazi bērni var mierīgi kāpt ūdenī vai aiztikt to ar rokām.

Starp citu, atsvaidzināties Rīgā var ne tikai strūklakās, bet arī tā saucamajos "bradājamajos baseinos" - ne pārāk dzīļās ūdens tvertnēs, pa kurām var droši bradāt karstā laikā. Tie atrodas divos rekonstruētajos galvaspilsētas parkos - Ziedoņdārzā un Grīziņkalnā, tāpat divi baseini atrodas Vērmanes dārzā un Esplanādē.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā