Atrodi savu! Lieldienu svinību pasākumi Rīgā

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Šodien un rīt vairākos Rīgas Kultūras namos rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja piedalīties vairākos tradicionālos Lieldienu pasākumos un svētkus atzīmēt ar dziesmām, dejām un rotaļām, informē Rīgas dome.

Šodien, no plkst.12 līdz plkst.16 Kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks", Atpūtas alejas un Janševska prospekta krustojumā notiks pasākums "Nāc, nākdama, Lieldieniņa!". Tā laikā iedzīvotājiem būs sarūpētas dažādas tādas atrakcijas kā putnu būrīšu gatavošana, izzinošas rotaļas, radošās darbnīcas kopā ar ornitologiem un SIA "Rīgas meži" vides izglītības projektu "Zaļā klase". Tāpat Mežaparkā viesosies "Trušu karaliste" un Lieldienu tirdziņš ar latviešu amatnieku un mājražotāju izstrādājumiem.

Pasākuma laikā uzstāsies arī folkloras kopa "Grodi", ģimeņu folkloras studija "Garataka", muzikālā apvienība "Lata Donga", kā arī tradicionālās mūzikas grupa "Tautumeitas".

Pasākumu vadīs Andris Kapusts un Aīda Rancāne.

Savukārt kultūras pilī "Ziemeļblāzma" no plkst.14 līdz plkst.16 notiks pasākums "Atnāca Lieldiena dziedādama". Tajā piedalīsies bērnu deju kolektīvs "Bitīte", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Auda", tautas mūzikas grupa "Teikas muzikanti".

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Šeit Lieldienas tiks atzīmētas ar dažādām tautas tradīcijā, dziesmā, rituāliem, dančiem un rotaļām, kā arī olu krāsošanu, ripināšanu un Lieldienu kartiņu veidošanu.

Vēl dažādi Lieldienu pasākumi notiks kultūras centrā "Imanta" un Kultūras centrā "Mazā ģilde".

No plkst.10 līdz plkst.19 laukumā pie Brīvības pieminekļa būs pieejamas Lieldienu šūpoles.

Savukārt 2.aprīlī, plkst.13, kinoteātrī "Splendid Palace" notiks pasākums ģimenēm ar bērniem "Latvijas ainavas krāsās un skaņās". Tā laikā varēs apmeklēt zīmēšanas meistardarbnīcu ar aktieri Jāni Anmani un baidīt orķestra "Rīga" koncertu.

No plkst.15 līdz plkst.17 VEF Kultūras pils vestibilā notiks Lieldienu koncerts "Mēs bijām spēlmanīši", kurā piedalīsies postfolkloras grupa "Iļģi".

Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.