Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Nedēļas nogalei: kuras slēpošanas trases būs atvērtas

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Lai gan daļa Latvijas slēpošanas trašu pārstāvju cer uz vēsākiem laika apstākļiem, šajā nedēļas nogalē trases aktīvi strādās, uzzināja pēc slēpošanas trašu apzināšanas.

Slēpošanas un atpūtas kompleksa "Ozolkalns" valdes locekle Līga Rokpelne aģentūrai LETA sacīja, ka "Ozolkalns" sezonu atklāja trešdien, 17.janvārī. Pirmā darbības nedēļa "Ozolkalnam" ir iesākusies ļoti labi. Lai gan aizvadītas tikai divas dienas, apmeklētāju skaits salīdzinājumā ar tām ziemām, kas ir garas un ilgstošas, darba dienās bijis ļoti labs. Arī šajā nedēļas nogalē "Ozolkalns" plāno aktīvi strādāt - sestdien, 20.janvārī plānots strādāt no plkst. 9 līdz 23, bet svētdien no plkst. 9 līdz 21.

Rokpelne teica, ka sestdienās parasti kalnu apmeklē vairāk ziemas sporta piekritēji individuāli, bet svētdienas ierasti ir ģimenes dienas, kad cilvēki brauc kopā ar bērniem un vairāk nepieciešama arī instruktoru palīdzība. Interesi apmeklēt "Ozolkalns" trases nedēļas nogalē pārsvarā izrādījuši vietējie iedzīvotāji, kā arī gaidāmi tūristi no Igaunijas un daļa apmeklētāju varētu ierasties no Lietuvas. Cilvēku interese esot ļoti liela, rezervācijas nedēļas nogalei pieteiktas arī blakus esošajā kempingā, kā arī pilnībā aizpildīts "Ozolkalns" instruktoru darba grafiks.

Viņa teica, ka patlaban "Ozolkalnā" ir atvērta viena garā trase, kā arī sestdien, 20.janvārī plānots atvērt otru garo trasi. Darbojas arī bērnu un mācību kalns un visi krēslu pacēlāji. Tāpēc tiklīdz naktīs kļūs aukstāks, intensīvi turpināsies darbs, lai sagatavotu pēc iespējas biezāku mākslīgā sniega segu, jo šobrīd laika apstākļi tam ir par siltu.

Arī Talsu novada "Dziļlejās" esošā "Kamparkalns" pārstāve aģentūrai LETA teica, ka "Kamparkalnā" lielais kalns vēl nav pieejams apmeklētājiem, jo iestājās siltāks laiks. "Mēs bijām spiesti pārstāt ražot sniegu, jo gaisa temperatūra paaugstinājās. Sestdien, balstoties uz sinoptiķu prognozēm, plānojam ražot sniegu, lai nākamnedēļ apmeklētājiem būtu pieejams lielais kalns," norādīja "Kamparkalns" pārstāve, piebilstot, ka patlaban Talsu pusē sniega esot pamaz salīdzinājumā ar citām Latvijas vietām.

Patlaban esot atvērts "Kamparkalns" mazais kalns, kā arī bērnu kalns. Šajā nedēļas nogalē plānots aktīvi strādāt - sestdien, 20.janvārī "Kamparkalns" apmeklētājiem būt pieejams no 10 līdz 23 , bet svētdien, 21.janvārī - no plkst.10 līdz 22. Apmeklētāju aktivitāte esot vērtējama kā laba un, lai gan šodien ir tikai ceturtā diena kopš atklāta sezona, apmeklētāju skaits nemitīgi pieaug.

Ziemas atpūtas kompleksa "Riekstukalns" mājaslapā teikts, ka piektdien, 19.janvārī ir atvērtas deviņas trases - galvenā trase, "Fischer" sporta trase, "Iesācēju trase", "Garākā trase", "Hobija trase" un "Tuneļa trase", kā arī "Riekstukalna trase", "Stāvā trase" un "Platā trase". Uz pārējām "Riekstukalns" trasēm turpinās sniega ražošana un norit gatavošanās to atvēršanai. Kameras iznomāšanai vēl nebūs pieejamas. Brīvdienās "Riekstukalns" darba laiks būs nemainīgs un sestdien, 20. janvārī tas strādās no plkst. 9 līdz 23, bet svētdien, 21.janvārī - no plkst. 9 līdz 22.

Engures novada Dižkalnos esošā atpūtas kompleksa "Milzkalns" mājaslapā teikts, ka piektdien, 19.janvārī atvērtas gandrīz visas trases - "Fischer" sporta trase, trešā un ceturtā trase priekšējā nogāzē, kā arī "Lēzenā trase" otrā pusē, "Iesācēju kalniņš" un "Ragaviņu kalniņš". Piektdien, 19.janvārī no plkst. 18 būs atvērts arī snovparks, līdz ar to servisi darbosies.

Sestdien, 20.janvārī "Milzkalns" strādās kā ierasts no plkst. 10 līdz 24, bet svētdien, 21.janvārī no plkst. 10 līdz 22.

Cēsu apkārtnē Cīrulīšu pagastā esošā atpūtas kompleksa "Žagarkalns" mājaslapā teikts, ka piektdien, 19.janvārī ir atvērts "Cīruļkalns" visā platumā un uz "Cīruļkalns-1" trases ir uzbūvēts snovparks. Pieejama galvenā trase "Žagarkalns" visā platumā, kā arī ir atvērti abi iesācēju kalniņi, kas paredzēti slēpošanai un snovošanai, ar virves pacēlājiem un jauno paklāja tipa pacēlāju. Kameršļūkšanas trasi plānots atvērt nākamnedēļ.

Gan sestdien, 20.janvārī, gan svētdien, 21.janvārī "Žagarkalns" trases būs atvērtas no plkst. 10 līdz 23.