Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Visi pikoties uz Lucavsalu! Svinam Sniega dienu!

© f64

Kā jau vairākus gadus ierasts, Latvijā un Rīgā, tāpat kā daudzās citās valstīs, janvārī risinās „ Sniega diena”. Pat tad, ja šodien, 21. janvārī īsts sniegs neuzsnigs, pasākums ar nosaukumu "Sniega diena" noritēs jebkurā gadījumā. Pašlaik norit pēdējie sagatavošanās darbi slēpošanas trasei ar mākslīgā sniega segumu, vēsta portāls riga.lv.

Šo ikgadējo festivālu, kas visdažādākajās pasaules vietās notiek vienlaicīgi, iedibinājusi Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) ar mērķi, lai bērni un pieaugušie iepazītu un izmēģinātu visdažādākās aktivitātes uz sniega. Ņemot vērā, ka pasākums aptver dažādus pasaules reģionus un arī laika apstākļi var gadīties dažādi, ir pieņemts, ka festivāls var norisināties arī bezsniega apstākļos. Neatkarīgi no sniega daudzuma, pasākums visus iepazīstina ar ziemas aktivitātēm un dod iespēju gan pieaugušajiem, gan mazajiem dalībniekiem lieliski pavadīt laiku, izbaudīt prieku un radīt patīkamas atmiņas, lai radītu iedvesmu nodarboties ar ziemas aktivitātēm arī nākotnē.

Šogad, 21.janvārī 1.reizi ar Rīgas domes atbalstu Sniega dienas norises vieta būs Lucavsala, kur visi laipni aicināti aktīvi piedalīties Sniega dienas jautrajās un sportiskajās atrakcijās. Mērķis nebūs noskaidrot vai atlasīt nākamos čempionus, bet gan dot iespēju bērniem un pieaugušajiem pārliecināties, ka aktivitātes uz sniega un veselīgs dzīves veids var kļūt par priecīgu un veselīgu ikdienu ikvienam.

Pasākums sāksies 11.00 un turpināsies līdz pat 16.00 pēcpusdienā. Būs gan dažādas veiklības atrakcijas, gan piepūšamo kameru vilkšana un spēku izmēģināšana ziemas minisprintā, krosmintonā, milzu hokejā. Latvijas biatlona speciālistu vadībā būs iespējams izmēģināt arī šaušanu pa biatlona mērķiem. Aicinām ierasties un visas jautrās aktivitātes iepazīt klātienē!

Visiem, kuri ieradīsies uz pasākumu (gaidīti tiek gad pieaugušie, gan bērni), tiks piedāvāta iespēja piedalīties dažādās stafetēs - populārās ziemas spēlēs, tādās kā pikošanās, ziemas futbols un hokejs. Pieredzējušā trenera Jēkaba Nākuma, kurš trenē olimpiešus, vadībā būs iespēja mācīties slēpot. Varēs piedalīties konkursā, izmēģināt spēkus slēpošanas trenažierī vai biatlonā.

Drosmīgākie kustības latvijasronis.lv dalībnieki, ignorējot stipro salu, ienirs ūdenī un Daugavā veiks peldēšanas paraugdemonstrējumus.

Ieeja pasākumā - bez maksas. Uz tikšanos svētdien, 21. janvārī, Lucavsalā!
www.sniegadiena.lv