Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

"Māmuļā" ārzemniekiem mācīs latviešu rudens svētku tradīcijas

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Senlatvieši dzīvoja saskaņā ar dabu un tās norisēm. Gadskārtu svētki saistīti ar saulgriežiem un nozīmīgām pārmaiņām dabā, kas notiek katru gadu. Tā kā senlaviešu pamatnodarbošanās bija zemkopība un lopkopība, tad saimniekošanā vadījās pēc regulārajām pārmaiņām dabā, tām pakārtoja savu dzīvi. Lai veiksmīgāk ritētu darbi un raža padotos labāka, svētkos tika pareģoti laikapstākļi nākamajam pavasarim, vasarai, izvēlēts labākais laiks stādīšanai. Gadskārtu svētkos tika veiktas dažādas rituālas darbības, kas vairotu labklājību, auglību, pasargātu no ļauniem spēkiem. Svētkos tika pagatavoti ēdieni ar simbolisku nozīmi. Svētku laikā zīlēja nākotni.

Projekta "Sadarbības tilts 2" ietvaros 28.oktobrī plkst.14 Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisija un biedrība "Iespēju resursi" mums palīdzēs iepazīstināt ārzemniekus ar šīm rudens tradīcijām. Pasākums notiks Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13, Rīgā.

Uz pasākumu aicinām arī interesentus.

Arābu kultūras centrs realizē projektu "Sadarbības tilts 2" iecietības veicināšanai un jebkādas diskriminācijas novēršanai Rīgas pilsētā, sekmējot saliedētas sabiedrības veidošanos, kurā ir augsts sabiedrības locekļu līdzdalības un sadarbības līmenis un tiek respektētas demokrātiskas nacionālas valsts vērtības.

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.