Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

PIEDALIES pirmajos Teikas apkaimes svētkos

Attēlam ilustratīva nozīme © Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Šodien notiks pirmo Teikas apkaimes svētku svinēšana. Teikas apkaimes biedrība, kas darbību uzsākusi šī gada martā, aicina ikvienu apkaimes iedzīvotāju saturīgi pavadīt laiku "Teikojot" un līksmojot kopā!

12.augustā, Rīgas Teikas vidusskolas teritorijā (stadiona pusē) pulksten 11.00 tiks atklāti svētki, kuros līdz pulksten 15.00 būs iespēja iesaistīties dažādās radošās darbnīcās: tiks darināti kroņi un mauči, atjaunotas sagurušās lietas (apģērbs) tās apdrukājot vai dekorējot, rotaļu darbnīcas bērniem, Teikas vēstures darbnīca, u.c. Pasākumu vadīs Teicinieks, aktieris Imants Vekmanis. Būs dažādas spēlēs, balvas un atrakcijas. Atnākušos dančos un rotaļās iesaistīs Teikas muzikanti, kā arī būs iespēja piedalīties muzikālā piedzīvojumā, ko piedāvās mūziķu apvienība Jauno Jāņu orķestris Jura Kaukuļa vadībā.

Pulksten 11.20 tiks dots starts līdzsvara jeb DipDap riteņu sacensībām, kur aicinām piedalīties pašus mazākos, kā arī pasākuma laikā ikviens aicināts piedalīties velo veiklības braucienā. Skatītājus priecēs triāla kluba "Karters" paraugdemonstrējumi.

Teikas apkaimes biedrība veicina zaļu dzīvesveidu, tādēļ svētku laikā darbosies arī informatīvā telts "Atrodi ķīmi-baiso ģīmi!", kur būs pieejama informācija par to, kādas bīstamas vielas mēs sanesam mājās ar nopirktajām lietām, un kā no tām tikt vaļā.

Attēlam ilustratīva nozīme / Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Pasākuma laikā būs iespēja iegādāties Teikā tapušas uzkodas. Svētku noslēgumā piedāvājam gida pavadībā doties nelielā ekskursijā pa Teikas vēsturē nozīmīgām vietām.

Pasākumu organizē Teikas apkaimes biedrība,pasākums tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros un ar biedrības ziedotāju atbalstu.

Teikas apkaimes biedrība ir brīvprātīgo apvienība, kas darbojas ar mērķi nodrošināt Teikas apkaimes ilgtspējīgu attīstību. Biedrība aicina ikvienu līdzdarboties apkaimes labā un iesaistīties biedrības darbā.

Vairāk informācijas un svētku programma pieejama: facebook.com/Teikasapkaime