Par spīti lietum, Vecmīlgrāvja iedzīvotāji pārvērtuši necilu sētu par mākslas darbu

© Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē akcijas "Mūsu ostas sēta 2017" ietvaros uz Rīgas brīvostas dzelzsbetona sētas Vecmīlgrāvja iedzīvotāji uzgleznoja Kurzemes un Latgales tautisko jostu fragmentus.

Lai gan šī nedēļas nogale Latvijā bija samērā lietaina, vecmīlgrāviešiem pat laika apstākļi bija sabiedrotie - tie nelika šķēršļus akcijas norisei.

Lai Rīgas kuģu būvētavas necilo sētu pārvērstu brīnišķīgā mākslas darbā, uz tās, uzgleznojot Latvijas novadu tautisko jostu fragmentus, bija ieradies samērā prāvs skaits Vecmīlgrāvja iedzīvotāju kopā ar savām mazajām atvasēm.

“Jāatzīst, ka par kuplo dalībnieku skaitu bijām patīkami pārsteigti. Laika gaitā vietējie iedzīvotāji arvien vairāk iesaistās Vecmīlgrāvja attīstības biedrības organizētajos pasākumos - akcijās, tas, protams, mūs motivē un iepriecina,” atzīst pasākuma organizatore Zane Auškāpa.

“Jau, pamanot informāciju par šo akciju, sapratu, ka piedalīsimies, kāpēc gan ne? Kāpēc neatbalstīt akciju, kur tiek dota iespēja ikvienam vecmīlgrāvietim pielikt savu roku, lai uzlabotu mūsu rajona vidi. Jūtos tiešām gandarīta, ka kopā ar bērniem nepalikām mājās pie televizora, bet atnācām, jo vienlaikus stāstīju viņiem par Latvijas dzimšanas dienu, par novadiem, katra novadā tautiskajiem simboliem. Tās bija kā patriotisma audzināšanas stundas bērniem un lika arī mums, pieaugušajiem, aizdomāties par valstiskumu,” atzīst Vija.

“Viennozīmīgi esam gandarīti par paveikto un vecmīlgrāviešu atsaucību. Milzīgs paldies visiem, kas atbalstīja šo akciju, kura noritēja, pateicoties tās organizatoriem - Vecmīlgrāvja attīstības biedrībai un Rīgas brīvostas pārvaldei. Aicinām ikvienu doties apskatīt, kā pārvērtusies Rīgas kuģa būvētavas necilā dzelzsbetona sēta Vecāķu prospektā, bet nākamgad pievienoties akcijas noslēgumam. Paldies gribu teikt arī visiem palīgiem, jo organizatoriskais process bija ilgs un laikietilpīgs! Vispirms jau māksliniece sagatavoja trafaretus - katram novadam astoņu stilizētu tautisko jostu fragmentus. Sēta bija jāsagatavo - jānomazgā, jānogruntē, jāuzklāj pamatkrāsa. Tad, izmantojot trafaretus, tika veidotas skices, lai svētdienā visi kopīgi radītu šīs brīnišķīgās jostas,” atzīst Vecmīlgrāvja attīstības biedrības valdes priekšsēdētāja Inta Biezā.

Ja akcijas pirmajā daļā tika uzgleznotas Kurzemes un Latgales jostas, tad nākamgad 4. maijā ikviens vecmīlgrāvietis tiek aicināts uz akcijas noslēgumu, kad tiks radītas Vidzemes un Zemgales tautiskās jostas. Vienlaikus tā būs vecmīlgrāviešu dāvana Latvijai 100. dzimšanas dienā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.