Klāt ikgadējais Brīvdabas muzeja gadatirgus; kas sagaida interesentus?

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

4.lapa

Vai iespējami svētki bez mielošanās?

Protams, ka nē! Brīvdabas muzeja Gadatirgus ir īpašs ne tikai ar amatnieku, bet arī latviešu tradicionālo ēdienu klāstu un lielo Latvijas pārtikas ražotāju un zemnieku dalību.

Gadatirgū tradicionāli iespējams nogaršot un iegādāties žāvētu gaļu, pašceptu maizi, piparkūkas, sklandraušus, medu, kliņģerus un daudzus citus gardumus. Plašajā pļavā pie Juglas ezera apmeklētāji varēs baudīt štovētus kāpostus, ceptus kartupeļus un latviešu alus darītavu darināto alu. Vietu, kur līksmi paēst atradīs ikkatrs - gan gaļas cienītājs, gan veģetārietis.

Vēderpriekus tradicionāli īpašus padara arī tas, kā siera rituli un maizes klaipu atdzīvina koku lapu mesto ēnu spēles, bet alu, medu un gaļas kūpinājumus mirdzošus padara saule, piešķirot Gadatirdus kārumiem īpašu svētību.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā