Vai Rīgas peldvietas gatavas sezonai?

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Nedēļas nogalē sinoptiķi sola saulainu un siltu laiku, un drosmīgākie varēs ja ne peldēties, tad sauļoties. Oficiālā peldsezona Latvijā sākas 15. maijā, un Veselības inspekcijas mājaslapā publicētā informācija liecina, ka pašlaik visās oficiālajās peldvietās Latvijā ir atļauts peldēties. Pirmās ūdens kvalitātes pārbaudes parasti veic pirms peldsezonas sākuma.

Šonedēļ Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki uzsākuši darbu glābšanas stacijās pilsētas oficiālajās peldvietās Rumbulā, Ķīpsalā, Lucavsalā, Vecāķos, Vakarbuļļos, Daugavgrīvā, Ķīšezerā un pie Bābelīša ezera. Pašvaldībā informē, ka ir arī viena mobilā patruļa, kura visas dienas garumā apseko neoficiālās peldvietas.

LUCAVSALĀ. Glābēji apgūst trīs nedēļu garu apmācības programmu, instruktori ir starptautiski sertificēti. Viņi atzīst, ka par glābšanu ne mazāk svarīgs ir profilaktiskais darbs - izskaidrot, kā uzvesties peldvietās, lai atpūta pie un uz ūdens būtu droša / Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Glābēju skaits visās oficiālajās peldvietās ir pietiekams, un to variē atkarībā no atpūtnieku skaita un laikapstākļiem. Pagājušajā sezonā pašvaldības policijā trūka gan glābēju, gan ūdenslīdēju, kopumā 15 darbinieku.

Pagājušajā gadā glābēji ūdenstilpēs izglābuši 13 cilvēkus, dažos no šiem gadījumiem kārtības sargiem palīdzēja arī citi atpūtnieki. Vēl 13 cilvēkiem sniegta medicīniskā palīdzība pludmalēs, un atrasti vecāki sešiem bērniem, kas pludmalēs nomaldījušies.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais