Aicina uz bezmaksas sporta nodarbībām svaigā gaisā Rīgā

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Sadarbībā ar Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmijas studentiem visu aprīli otrdienās un ceturtdienās plkst. 10.00 Rīgas Sociālā dienesta Kopienas centrā ‘’Ābeļzieds’’ notiks sporta nodarbības svaigā gaisā ar mērķi rīdziniekus motivēt iesaistīties fiziskās aktivitātēs.

Rīgas Sociālā dienesta kopienas centra ‘’Ābeļzieds’’ aktivitātes tiek veidotas savstarpēji saliedētās grupās. Kopienas centra apmeklētāji nav tikai pakalpojuma saņēmēji, bet gan paši iesaistās aktivitāšu veidošanā un nodrošināšanā. Profesionāļu sniegtās zināšanas ‘’Ābeļzieda’’ apmeklētāji nodod tālāk, veidojot jaunas grupas un apmācot jaunus dalībniekus.

Kopienas centrs apvieno rīdziniekus, kuri ir gatavi dalīties ar savām zināšanām, pieredzi un prasmēm, lai atbalstītu citus, kuriem ikdienā nav iespēju saņemt nepieciešamo sociālo atbalstu, kā arī tos Rīgas iedzīvotājus, kuri vēlas iegūt jaunus draugus, iemācīties pārvarēt grūtības un kopā ar citiem veidot savstarpēji draudzīgu vidi.

Pirmo reizi dienas centra darbā ir iesaistīts brīvprātīgā darba koordinēšanas speciālists, tāpēc aicinām kļūt par brīvprātīgo un sniegt savu ieguldījumu kopienas darba attīstībā. Iesaistīties var jebkurš rīdzinieks, sasniedzot 13 gadu vecumu. Kopienas centrs ‘’Ābeļzieds’’ apmeklētājiem atvērts darbadienās, pieaugušajiem laika posmā no 9:00 līdz 16:00, jaunieši aicināti no 16:00 līdz 19:30. Atrašanās vieta ir Rīgā, Dzirciema ielā 24. Pirmajā apmeklējuma reizē vēlams iepriekš pieteikties uz konsultāciju, zvanot pa tālruni 67012446. Visas nodarbības ir bezmaksas.

Plašāku informāciju par Kopienas centra aktivitātēm iespējams uzzināt, zvanot pa RD Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, kā arī mājas lapā www.ld.riga.lv sadaļā Rīgas Sociālais dienests/Dienas centri un Kopienas centrs.

Latvijā

Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi nākamajā gadā plānoti 15,081 miljarda eiro apmērā, savukārt izdevumi - 17,093 miljardu eiro apmērā, paredz Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais un izskatīšanai valdībā iesniegtais likumprojekts valsts budžetu 2025.gadam un budžeta ietvaru 2025., 2026. un 2027.gadam.