Rīt Rīgas Mikroautobusos sievietēm dāvinās ziedus

© Rūta Kalmuka, F64 Photo Agency

Jau rīt, 8.martā visā Latvijā tiks atzīmēta Starptautiskā sieviešu diena. Arī Pilnsabiedrība “Rīgas mikroautobusu satiksme” (RMS) jau trešo gadu sveiks daiļā dzimuma pārstāves - pasažieres, kuras no rīta brauks ar minibusiem.

Jau trešo gadu RMS minibusu vadītāji 8. marta rītā sveiks pasažieres Starptautiskajā Sieviešu dienā, dāvinot ziedus - tulpes. Iepriekšējos gados uzņēmums ir saņēmis ļoti daudz pozitīvas atsauksmes par šo akciju no pasažierēm. Kopumā par trim gadiem, uzņēmums ir uzdāvinājis vairāk nekā 10 000 ziedu, sveicot dāmas 8.martā.

Pirmo reizi Sieviešu dienu sāka svinēt ASV - 1909.gadā Amerikas sociālistiskā partija izsludināja februāra pēdējo svētdienu par Nacionālo sieviešu dienu. Itālijā šajā dienā vīrieši dāvina sievietēm dzeltenas mimozas. Daudzās valstīs, kā Bosnija un Hercegovina, Brazīlija, Bulgārija, Horvātija, Latvija, Igaunija, Lietuva, Polija, Maķedonija, Moldova, Melnkalne, Rumānija, Krievija, Serbija, Slovākija, Slovēnija dāvina sievietēm puķes.

Informācija par pilnsabiedrību "Rīgas mikroautobusu satiksme"

Pilnsabiedrība “Rīgas mikroautobusu satiksme” (RMS) dibināta 2012.gada 24.oktobrī. Uzņēmumā strādā 454 minibusu vadītāji, kuri nodrošina pasažieru pārvadājumus 21 dienas un 9 nakts satiksmes maršrutos.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.