Rīt Vecrīgā notiks ziemas saulgriežu bluķa vilkšana

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Vecrīgā 20.decembrī plkst.18 notiks Latvijas Folkloras biedrības organizētā ziemas saulgriežu bluķa vilkšana, aģentūru LETA informēja biedrība.

Bluķa vilkšana pa Vecrīgas ielām sāksies plkst.18 Rātslaukumā un turpināsies par Grēcinieku ielu, Vaļņu ielu, Kaļķu ielu, Līvu laukumu, Amatu ielu, Doma laukumu, Jaunielu un Rātslaukumu. Plkst.19 svētki turpināsies Rātslaukumā ar bluķu dedzināšanu, folkloras kopu sveicieniem, dziesmām, dejām un rotaļām.

Svētkos piedalīsies Rīgas un Latvijas novadu folkloras kopas - "Rīgas Grodi", "Garataka", "Skandinieki", "Lāns", "Berendejka", "Savieši", "Budēļi", "Rija", "Vilcenes" un bērnudārza "Zeltābele" kopa, "Dandari" un "Rīgas Danču klubs", Katlakalna "Rāmupe" un Līvanu "Ceiruleits".

Ziemas Saulgrieži ir tas īpašais laiks, kad vistumšākajā gada brīdī atgriežas gaisma - Saule. Ar Bluķa vakaru beidzas iepriekšējais un sākas jaunais Saules gads.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais