IZPALĪDZI: 15 000 jaunieši-svētceļnieki gada nogalē meklē naktsmājas Rīgā

© Publicitātes foto

No šā gada 28.decembra līdz 2017.gada 1.janvārim Rīgā un tās apkārtnē notiks Tezē Eiropas tikšanās, kas pulcēs vairāk nekā 15 tūkstošus jauniešu no visas Eiropas. Tezē tikšanās dalībnieki ir svētceļnieki, kas katru gadu izvēlas citu galapunktu, kur nakšņo viesģimenēs, kā arī piedalās dažādās diskusijās, grupu darbos un ekskursijās, iepazīstot izvelēto reģionu. Arī Tu vari piedalīties šajā vērienīgajā pasākumā, uzņemot jauniešus savās mājās, vēsta portāls riga.lv.

Izaicinājums Rīgai

Iepriekš tikšanās ir notikušas Parīzē, Londonā, Romā, Barselonā, Briselē un citās pilsētās, un nu pienākusi Rīgas reize. Pats lielākais izaicinājums pilsētai un tās iedzīvotājiem - atvērt sava mājokļa durvis, būt viesmīlīgiem, uzņemt tikšanās dalībniekus un palīdzēt viņiem saprast un izzināt mūsu pilsētu un valsti.

Īpaši svarīgi ir atgādināt arī pašiem dalībniekiem, ka Rīgā šajā laikā mēdz valdīt vēsi laikapstākļi un ģimenēm nepieciešamības gadījumā būtu jābūt gatavām aizdot siltus cimdus, zeķes un cepures, ja nu kādam dalībniekam tas piemirsies.

Vairāk nekā 15 tūkstoši dalībnieku

Šī būs pirmā Eiropas jauniešu tikšanās, kuru Tezē kopiena organizē Baltijas jūras krastā. Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags uzsvēra, ka iepriekš arī Latvijas jaunieši braukuši uz Tezē un cilvēki tur bijuši ļoti pretimnākoši, uzņēmuši latviešus kā ciemiņus, ēdinājuši un devuši pajumti. Arhibīskaps aicināja rīdziniekus tagad rīkoties līdzīgi.

»

“Būtu par maz sacīts, ka Tezē pasaulē pazīst. Tezē pasaulē mīl. Tie, kas ar to bijuši saistīti, zina, ka tā ir dziļa mīlestība pret vietu un notikumiem. Tas būs brīnišķīgs pasākums Rīgai. Rīga kļūs par mīlamu pilsētu daudziem jauniešiem visā pasaulē,” pauda Vanags.

«

Savukārt Romas katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs sacīja, ka pasākums gan pilsētai, gan pasākuma dalībniekiem būs garīgs impulss, kas ļaus sajust gan sajūsmu, gan entuziasmu, gan pacilātību. Stankevičs uzsvēra, ka tas ir ārkārtīgi svarīgi laikā, kad pasaulē saasinās konflikti un tiek “celti mūri starp valstīm”. “Tezē sāktā iniciatīva ceļ tiltus - gan starp konfesijām, gan tautām, gan valstīm, un es aicinu to pilnvērtīgi izmantot,” piebilda Stankevičs.

Kas Tev jādara, ja vēlies dot naktsmājas

»

Brālis Vojteks, kurš ir tikšanās galvenais rīkotājs no Tezē, uzsvēra, ka jaunieši nemeklē komfortu, bet gan vairāk kontaktu ar ģimenēm un mazu vietiņu, kur pārlaist nakti.

«

Viņš sacīja, ka sirsnīga uzņemšana ir daudz svarīgāka par materiālajiem aspektiem. Pēc brāļa Vojteka teiktā jaunieši (vecumā no 17 līdz 35 gadiem) līdzi ņems guļammaisu un paklājiņu, un būs sagatavoti gulēt uz grīdas, tāpēc viņiem nepieciešama vien vieta divu kvadrātmetru platībā. No rīta ir nepieciešamas vienkāršas brokastis. Visas dienas garumā svētceļnieki būs pilsētā, piedaloties Eiropas tikšanās programmā. Pēc vakara lūgšanas viņi atgriezīsies pie viesģimenes aptuveni pulksten 22.00.

Ja esi gatavs iesaistīties un dot naktsmājas, piereģistrējies ŠEIT.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais