7. jūlijā, Rīgā, Brīvības bulvārī 31 uzturbārā “Meals Bar” Jana Duļevska un Kristīne Garklāva prezentēja jauno apģērbu līniju Mr.President@ no kuras ikvienam bija iespēja savā īpašumā iegūt T-kreklu. Vakara gaitā Latvijas TV zvaigznes kopā ar labākajiem bārmeņiem no Lietuvas demonstrēja arī kā pagatavot, aizdedzināt un baudīt eksotiskus kokteiļus. Iedvesmojoties no jaunā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vēlmes nerīkot oficiālo inaugurācijas balli, “Meals bar” deva iespēju nosvinēt jaunā Valsts prezidenta pilnvaru sākumu, paceļot pa glāzītei īpašā Prezidenta kokteiļa.
“Meklējot idejas, kā neskaitāmo Rīgas bāru un kafejnīcu vidū atrast īpašo “Meals bar” vietu, centāmies izprast, ko patiesībā cilvēki vēlas, dodoties ballēties nedēļas nogalēs vai citu dienu izbrīvētajos vakaros, stāsta “Meals Bar” veidotāji. Pirmkārt, viņi meklē gardu, oriģinālu, bet ne pārāk dārgu ēdienu. Otrkārt, viņi noteikti vēlas iemalkot kādu kokteili (vai divus, vai trīs). Bet galvenokārt, ļaudis tiecas satikt vecos draugus, lai, kopā jautri pavadot laiku, iegūtu jaunus. Tā dzima ideja par “Meals bar” koncepciju – mūsdienīgu uzturbāru, kurā tiek cienītas un atbalstītas trīs neaizskaramās vērtības: kokteiļi, ēdiens un bāra nepiespiestā atmosfēra. Nav šaubu, par pirmajām divām vērtībām rūpēsies virtuozi bārmeņi un asprātīgi pavāri, taču vietas īpašo atmosfēru iespējams radīt tikai ar apmeklētāju līdzdalību. To “Meals Bar” veicinās ieviešot spēles elementus itin visā. Koncepcijas autori ir pārliecināti – ja ikdienā rotaļīgumu un spēles garu aizēno steiga un pienākumi, “Meals Bar” būs īstā vieta, kur ļauties veselīgam azartam un spēlei visplašākajā tās izpratnē. Vienalga, vai risinot uz alus kausa paliktņa uzdrukāto sudoku mīklu, šādi īsinot laiku līdz maltīte būs gatava, vai spēlējot “pēdējo partiju” ap pusnakti, kad no apģērba gabaliem mugurā palikusi vien kovboja cepure.
Uzturbārs “Meals bar” domāts ikvienam, kam nav sveša dzīves saldā garša, aizmirstot par vecumu, dzimumu vai profesiju. Tas būs atvērts septiņas dienas nedēļā no plkst. 11.00 līdz plkst. 23.00. Nedēļas nogalēs bārs strādās līdz pēdējam apmeklētājam.
Bāra ēdienkarti izveidojis uzņēmuma “Reaton” restorāna “Gastronome” šefpavārs Jevgēnijs Ponomarjovs. Ēdienkartē atradīsiet tādas garšas kārpiņu lutinošus ēdienus kā “Arestētais ananass”, zupas “Mērija vēl skaidrā” un “Vecais labais akvārijs”, pamatēdienu “Lauku vistas izlaidums” vai desertus “Latvieti, liec mierā mangāli” un “Siera dieva sieva”, kā arī daudzus, daudzus citus. Noteikti iesakām nogaršot īpašo uzturbāra kokteili – Prezidenta šots. Tā izskats ir kā Latvijas sarkanbaltsarkanais karogs, bet garša – tik salda, kā pati dzīve laimes piepildītākajos brīžos. Vidējās ēdienu un dzērienu cenas - no 3 līdz 13 eiro.
Uzturbāru “Meals bar” atver daudznozaru uzņēmums “Reaton”. Jaunais bārs ir 220 kvadrātmetru plašs, iekārtots divos stāvos, piedāvājot vienlaikus netraucēti atpūsties vairāk nekā 60 cilvēkiem.
Daudznozaru uzņēmums “Reaton” ir dibināts 1988. gadā. Galvenie uzņēmuma darbības virzieni – pārtikas preču un delikatešu tirdzniecība, apdares materiālu un interjera priekšmetu tirdzniecība, būvniecība un durvju ražošana. “Reaton” sastāvā ietilpst delikatešu veikala tīkls “Gastronome”, interjera un delikatešu centrs “mc2”, arhitektūras-būvniecības centrs “Reaton”, durvju ražotne, pārtikas ražošana un loģistikas centrs. 26 uzņēmuma pastāvēšanas gados ir uzbūvēti vairāk kā 10 000 būvniecības objektu. Uzņēmuma pārtikas produktu tirdzniecības departaments katru dienu apkalpo ap 1500 klientu. Šo gadu laikā pārdotas vairāk kā pus miljons austeru, vairāk kā 4 miljonu kilogramu garneļu un vairāk kā 5 miljonu kilogramu gaļas delikatešu. Šie fakti liecina, ka zīmolu “Reaton” zina gandrīz ikviens Latvijas iedzīvotājs jau divās paaudzēs.