Opera jaunajā sezonā priecēs ar Pučīni operām

© F64

Jaunajā 2014./2015.gada sezonā Latvijas Nacionālajā operā gaidāmas Džakomo Pučīni operas, Artura Maskata operas „Valentīna” pasaules pirmizrāde, monumentāli klasiskā baleta iestudējumi, izcili koncerti un iedvesmojoši izglītības projekti bērniem.

Šī sezona Latvijas Nacionālajā operā būs īpaša – skatītājiem būs iespēja redzēt jaunus, krāšņus iestudējumus, izcilus koncertus, kā arī uz Latvijas Nacionālās operas skatuves uzstāsies vairākas opermūzikas zvaigznes – Inga Kalna, Liene Kinča, Maija Kovaļevska, Hiromi Omura, Olga Pudova, Marina Rebeka, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, kā arī Bavārijas orķestris ar diriģentu Marisu Jansonu un citi izcili mākslinieki.

Latvijas Nacionālā opera jauno sezonu pavadīs itāļu komponista Džakomo Pučīni opermūzikas zīmē. Skatītāju iemīļotās izrādes „Bohēma”, „Toska” un „Madama Butterfly” papildinās jauni Pučīni operu iestudējumi. 20.februārī pirmizrādi piedzīvos viena no skaistākajām Pučīni operām „Manona Lesko”. Savukārt 8. maijā LNO repertuāru papildinās vēl viens jauniestudējums - Pučīni operu diptihs „Vīlas” (Le Villi) un „Džanni Skiki” atjaunojums.

Par tradīciju kļuvušajā Rīgas Operas festivālā nākamajā sezonā skanēs Pučīni daiļrade. No 7.-18. jūnijam būs skatāmi skaistākie Pučīni operu iestudējumi ar izciliem viessolistiem un pasaules opermūzikas zvaigznēm – Aleksandru Antoņenko, Marinu Rebeku, Maiju Kovaļevsku, Hiromi Omuru u.c.

Latvijas Nacionālās operas valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš atklāj: „Esam veiksmīgi noslēguši pagājušo sezonu un esam gatavi jauniem radošiem notikumiem. Gribu pateikt lielu paldies visam LNO kolektīvam par paveikto pagājušajā sezonā, operas atbalstītājiem, skatītājiem par uzticību un vēlu visiem radošas izdošanās un sadarbību arī Jaunajā sezonā!”

 

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais