Sestdien - centrālais Rīgas svētku pasākums "Rīgas tiltu gaisma" un uguņošana

© F64

Sestdien, 16.augustā, 11.novembra krastmalā no plkst.12.00 līdz 23.00 aicinām apmeklēt Rīgas svētku programmu "Rīgas tiltu gaisma", kura iepazīstinās ar tiltiem, kas ved uz vaļaspriekiem, mūziku un mākslu. Programmas noslēgumā plkst.23.00 būs krāšņa svētku uguņošana.

Pasākumā "Rīgas tiltu gaisma" senie spēkrati tiksies parādē "Rīga retro 2014", kam sekos aizraujošs motociklu dragreiss un paraugdemonstrējumi, kas notiks "Rīgas kausa 2014" ietvaros, kā arī Latvijas Gada motociklu prezentācija. Līdzās iluzionistu Daces un Enriko Pecolli uzburtajiem milzu ziepju burbuļiem gaidāmi pavisam neparasti un elpu aizraujoši priekšnesumi, apvienojot teātra, dejas un cirka elementus – akrobātu trupas "Strange Fruit" (Austrālija) izpildījumā. Savukārt projektā "Baltās skaņas" varēs ieklausīties, kā skan latviešu dainu un azerbaidžāņu tradicionālā stila mugam dziedājumu apvienojums perkusionistu grupas "Pulsa efekts" izpildījumā, piedaloties Latvijas un Azerbaidžānas mūziķiem. Un gana iespaidīgā priekšnesumā uz vienas skatuves tiksies arī Baltijas valstu spožākie folkroka un folkmetāla pārstāvji - "Skylė" (Lietuva), "Metsatöll" (Igaunija), kā arī pašmāju - "Skyforger".

Vakara noslēgumā plkst. 21.00 sāksies koncertuzvedums "Viss ir iespējams", kas veidots kā maģiskas saspēles tilts starp izciliem Latvijas džeza, populārās mūzikas, karstasinīgiem Brazīlijas un galvu reibinošiem Austrālijas māksliniekiem. Piedalās orķestris "City Jazz Big Band" Kārļa Vanaga vadībā, Rīgas kamerkoris "Ave Sol" un koncerta īpašie viesi - dziedātāja Denise Fontoura un perkusionists Tiago Loei no Brazīlijas. Koncerta otrajā daļā uzstāsies Intars Busulis un instrumentālā grupa Kārļa Lāča vadībā, kā arī solistes Aija Andrejeva un Aija Vītoliņa. Koncertuzveduma mākslinieciskais vadītājs un diriģents Romāns Vanags.

Pasākuma "Rīgas tiltu gaisma" režisors ir Uģis Brikmanis.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē: www.rigassvetki.lv.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais