Rīgā notiks Sanktpēterburgas dienas

© f64

Rīgā šonedēļ notiks Sanktpēterburgas dienas, piedāvājot daudzveidīgu kultūras programmu, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Sanktpēterburgas dienas tiks atklātas trešdien, 4.jūnijā, plkst.19 Dailes teātrī ar Sanktpēterburgas Valsts akadēmiskā simfoniskā orķestra koncertu "Baltās nakts melodija". Tajā piedalīsies Marijas teātra solisti - Krievijas Tautas mākslinieks baritons Vasilijs Gerello, soprāns - Marija Bajankina, diriģents - Mihails Tatarņikovs.

Savukārt ceturtdien, 5.jūnijā, plkst.19 Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī būs skatāms poētisks uzvedums "Spožā Sanktpēterburga". Tajā piedalīsies Krievijas mākslas darbinieks Jurijs Tomoševskis un Sanktpēterburgas teātru aktieri. Plkst.20 kinoteātrī "Splendid Palace" notiks džeza koncerts, kurā uzstāsies Andreja Kondakova ansamblis "Andrei Kondakov Electric Project" un saksofonists Deniss Paškevičs no Rīgas.

Svētā Pētera baznīcā no 5. līdz pat 20.jūnijam būs skatāma Svētā Īzaka katedrāles muzeja krājuma fotogrāfiju izstāde "Pēterburga eņģeļu acīm: skats no Īzaka katedrāles".

Rīgas un Sanktpēterburgas dienu laikā notiks arī vairākas ekspertu pieredzes apmaiņas diskusijas. Tajās apspriedīs vēsturisko pieminekļu restaurāciju un aizsardzību, kultūras pasākumu organizēšanu un rīkošanu pilsētā; ēku energoefektivitātes jautājumus un daudzdzīvokļu māju siltināšanu.

Rīgai un Sanktpēterburgai ir daudzpusīga sadarbība dažādās jomās gan ekonomikā un uzņēmējdarbībā, gan izglītībā un kultūrā, norāda Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Latvijā

Jaunākie dati par Latvijā veiktajiem noziegumiem liecina, ka strauji pieaug sīko zādzību skaits: 2021.gadā tādu bija 6519, bet 2023.gadā - jau 9422. "Interesanti, ka vienlaikus samazinās zādzības lielos apjomos un/vai grupās: 2021.gadā to bija 4499, bet 2023.gadā - 4046. Tiesa, izmaiņas nav tik straujas, 11% - ja runā precīzi," skaidro apsardzes uzņēmuma "Apsardzes Alianse" valdes loceklis Romāns Vorslavs.

Svarīgākais