ZZS un GKR ar Burovu priekšgalā atklāj, uz ko cer pašvaldību vēlēšanās

© Ģirts Ozoliņš/MN

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) kopīgais pašvaldību vēlēšanu saraksta līderis būs Saeimas deputāts Oļegs Burovs, pirmdien žurnālistiem pastāstīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Burovs, atsaucoties uz savu pieredzi darbā pašvaldībā, akcentēja, ka viņa mērķis ir sakārtot Rīgu.

Burovs pieļāva, ka kopīgais saraksts varētu iegūt aptuveni 10% vēlētāju atbalstu. Savukārt, runājot par kādām "sarkanajām līnijām", Burovs norādīja, ka "ar partiju "Stabilitātei" pie viena galda nesēdēšot", sakot, ka ar citiem politiskajiem spēkiem sarunām par iespējamo sadarbību ir atvērti.

Rīgas domes deputāts Juris Radzevičs (GKR) sacīja, ka pašlaik ir daudz aktuālu problēmu, par kurām ir jārunā, tās jārisina. "Piemēram, sociālie jautājumi, mēs nevaram šo situāciju ignorēt," teica Radzevičs, uzsverot, ka jau tagad ir jāpiešķir papildu finansējums šo jautājumu sakārtošanai.

Radzevičs pauda gandarījumu par sadarbību ar ZZS, jo esot pazīstami jau sen. "Tas ir dabisks un racionāls lēmums," viņš teica.

Krauze apstiprināja, ka pašvaldību vēlēšanās nestartēs. Tāpat pārējie potenciālie kandidāti vēl neesot zināmi, jo tagad tikai sākšoties saraksta veidošana. Tā pārējie līderi būšot zināmi rudenī.

Runājot par to, kas varētu startēt no kopīgā saraksta, Burovs pieļāva, ka sarakstā varētu būt kandidāti, kas pašlaik nepārstāv ne ZZS, ne GKR.

Vaicāti, vai sarakstā varētu būt arī bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs, ZZS pārstāvji apstiprināja, ka Belēvičs ir uzrakstījis iesniegumu, lai iestātos ZZS. Par uzņemšanu tikšot lemts tuvākajā laikā.

Par GKR un ZZS plāniem kopīgi startēt nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās publiski kļuva zināms jau pērn.

Atšķirībā no GKR, ZZS nav izdevies iekļūt Rīgas domē vairākus pēdējos sasaukumus pēc kārtas.

Pašvaldību vēlēšanas notiek reizi četros gados jūnija pirmajā sestdienā. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanas notika 2021.gadā, bet pašreizējā Rīgas dome tika ievēlēta ārkārtas vēlēšanās 2020.gadā.

Svarīgākais