Rīgas dome nolēma turpināt Uzvaras parka teritorijas labiekārtošanu, tam atvēlot 2,24 miljonus eiro

© Ģirts Ozoliņš/MN

Rīgas dome trešdien nolēma turpināt Uzvaras parka teritorijas labiekārtošanu, tam atvēlot 2,24 miljonus eiro, tostarp ņemot aizņēmumu 1,9 miljona eiro apmērā.

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) pauda, ka gan rīdizniekiem, gan pilsētas viesiem šī vieta ļoti patīkot. Tāpēc to turpinās paplašināt un attīstīt, piemēram, ar skeitparku, basketbola laukumu.

Tādejādi sāksies Uzvaras parka teritorijas otrās kārtas labiekārtošanas darbi. Tie tiks dalīti divās daļās. Pirmajai daļai paredzēts finansējums 2,24 miljonu eiro apmērā. Projekta kopējās izmaksas plānotas 6,64 miljonu eiro apmērā.

Parka otrās kārtas labiekārtošanas darbus veiks SIA "Aidaco Construction", kas uzvarēja iepirkumā ar saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu, piedāvājot būvdarbus veikt par 5,49 miljoniem eiro.

Savukārt otrs pretendents - pilnsabiedrība "CES Group" piedāvāja darbus veikt par 5,65 miljoniem, un tā piedāvājums netika vērtēts, jo pārsniedza 5,54 miljonus, kas Ministru kabineta noteikumos par publisko iepirkumu līgumcenu robežvērtībām noteikti par līgumcenu robežvērtību būvdarbu līgumiem.

Kā ziņots, Uzvaras parka pārbūves otrajā kārtā četru hektāru platībā taps aktīvās atpūtas zona.

Otrās kārtas izbūve plānota parka daļā no centrālās gājēju promenādes Hermaņa ielas virzienā.

Plānots izveidot divus multifunkcionālus sporta laukumus ar divpusējām tribīnēm un izvietot arī bezkontakta inventāra nomas punktus.

Saskaņā ar iedzīvotāju vēlmēm tiks ierīkoti sporta trenažieri, arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Būs arī velo trase, kas piemērota maziem bērniem un cilvēkiem ratiņkrēslos.

Tāpat tiks veidota kafejnīcu zona.

Uzvaras parkā tiks ierīkota īpaša vieta arī Latvijas valsts karogam.

Plānota arī jaunizveidotā Mārupītes posma sasaiste ar apkārtējo parku ūdenstilpēm vienā nepārtrauktā ūdens sistēmā un plūsmā no Māras dīķa līdz pat Daugavai, skaidro ainavu arhitekte Linda Zaļā.

Viņa skaidro, ka tas būs Latvijas publiskajā ārtelpā nebijis ūdens rotaļu laukums bērniem ar iespēju līdzdarboties, iepazīt un izbaudīt ūdens dabu ne tikai siltajā gadalaikā. Mākslīgi veidots mikroreljefs ar akmeņu krāvumiem un strautiem, kuros plūstošais ūdens vadāms ar augstas kvalitātes un izturības mehāniski darbināmām ūdens ierīcēm - pumpjiem, aizsprostiem, dzirnaviņām, nodrošinās izzinošas nodarbes.

Parka otrajā kārtā plānots arī veloparks ar vairākām atšķirīgām lietošanas veidu zonām. "Velozinis" šķēršļu taka ar koka konstrukcijām un asfalta "pumptrack" trase. Papildus tam paredzēta arī iesācēju trase un platas konstrukcijas, kas piemērotas iesācējiem, bērniem ar līdzsvara velosipēdiem, cilvēkiem ratiņkrēslos, senioriem un citiem lietotājiem.

Uzlabojumi un papildinājumi plānoti arī parka jau īstenotajā pirmajā kārtā. Tiks uzstādītas papildus atkritumu tvertnes, ieklāts gumijas mulčas segums zem šūpolēm, izbūvētas taktilā marķējuma joslas parka galvenajā promenādē un krustojumos, pievienots koka laipas posms pie ūdensmalas terasēm, kā arī papildināti krūmu stādījumi. Jau esošajā ūdenstilpē paredzēta strūklakas - aeratora uzstādīšana ar dekoratīvu un ūdens kvalitāti uzlabojošu funkciju.

Uzvaras parka otrās kārtas būvniecība tiks īstenota divās daļās, jo paralēli parka labiekārtošanai notiks esošo, maģistrālo ūdens un kanalizācijas tīklu remontdarbi. Tāpēc sākotnēji paredzēts izbūvēt no maināmajiem inženiertīkliem brīvo parka daļu, kurā atradīsies kafejnīca ar terasi, labierīcības un daži aktivitāšu laukumi.

Kopējā Uzvaras parka labiekārtojamā teritorija abām kārtām ir 14 hektāri. Projekta pirmās kārtas izmaksas bija vairāk kā 8,5 miljoni eiro

Svarīgākais