Rīdziniece kokā iekārtā maisiņā atrod ko tādu, ka "gandrīz sirds apstājās

© ekrānšāviņš

Kādā mierīgā vakarā Ieva nodarbojusies ar rokdarbiem, kad notiekošajam aiz loga uzmanību pievērsis viņas mājas kaķis. Paskatoties pa logu, Ieva manījusi lielu zilu maisu, ka spakārts kokā, un nospriedusi, ka kāds tur atstājis savus atkritumus.

Tomēr vēlāk Ieva gājusi skatīties, kas atrodas kokā iekārtajā maisā - tur atradies mazs nobijies kaķēns, kuram pūrā līdzi iedotas dažas mantiņas un pārtika. Sieviete bezpalīdzīgo dzīvnieciņu paņēmusi pie sevis uz mājām.

Veterinārārste Lita Konopore Raidījumam "Bez tabu" norāda, ka kaķēns maisā būtu varējis arī nomirt. Pat ja tiktu ārā no maisa, nepasargātajam spalvu kamoliņam varētu nepaveikties. Te ir jautājums, kas ar šo kaķēnu notika šos divus mēnešus? Ar viņu spēlējās, un viss bija labi, bet nu kāpēc no tā ir jāatbrīvojas? Viņš sāka plēst aizkarus? Pat ja tas kaķēns tiktu ārā no maisa, nav zināms, vai izdzīvotu. Tas atkarīgs, kurš pirmais to kaķēnu atrastu. Ja kāds agresīvāks suns, būtu viens iznākums, ja līdzjūtīga iedzīvotāja, tad cits.

Latvijā

2024.gada 28.septembrī ap pulksten 05.30 Siguldas novadā, uz autoceļa A2 Rīga - Sigulda - Igaunijas robeža (Veclaicene) 59.8 km notika sadursme starp diviem transportlīdzekļiem - “BMW 320”, kuru vadīja sieviete un transportlīdzekli “Seat Alhambra”, kuru vadīja vīrietis.