Būvinženieri norāda Rīgas domei uz daļēji bojātajām Vanšu tilta vantīm; tās nomainīt spēj vien daži uzņēmumi Eiropā

© Dmitrijs Suļžics / F64

Būvinženieri norādījuši Rīgas domei, ka Vanšu tilta vantis ir daļēji bojātas un plānotajos tilta remontdarbos ir jāveic to nomaiņa, vēsta TV24.

Vanšu nomaiņa ne tikai ievērojami sadārdzinās Vanšu tilta remontdarbus, bet ir tikai pāris uzņēmumi Eiropā, kas specializējas vanšu nomaiņai tiltiem, TV24 raidījumā “Ziņu TOP. Rīga runā” atklāj Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV).

Pašlaik Vanšu tilta remontdarbu iepirkums ir pārtraukts un tiks izsludināts no jauna.

Atbildīgais departaments vēl lems, vai remontdarbus atdalīt no tilta vanšu maiņas. O. Pulks norāda, ka izsludinātajā iepirkumā uz Vanšu tilta remontdarbu veikšanu bija pieteicies viens pretendents, kurš piedāvāja ļoti augstu cenu par darbu, kas pārsniedza provizoriskās tāmes apmērus. “Piedāvājums pārsniedza 50%, ja ne vairāk. Vanšu remonts vien ierēķināts ap 30-40 miljoniem eiro, diezgan dārgi,” secina Rīgas domes pārstāvis.

Latvijā

Valdošajā koalīcijā septembrī panākta vienošanās par komercbanku virspeļņas nodokļa ieviešanu. Vienlaikus tiks paredzēts kompensējošais mehānisms, kas ļaus mazināt nodokļa apmēru tām finanšu iestādēm, kuras aktīvāk finansē tautsaimniecību. Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) un finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) lēš, ka tuvāko trīs gadu laikā no finanšu iestādēm virspeļņas nodoklī un ar solidaritātes iemaksām varētu iekasēt vismaz 300 miljonus eiro.

Svarīgākais