Vanšu tiltu sola atjaunot līdz 2027. gadam

© Dmitrijs Suļžics/MN

Vanšu tilta ietve ir kļuvusi par olimpisko spēļu trasi - pussabrukusi, norobežota ar barjerām, maz vietas. Šādi biedrība “Pilsēta cilvēkiem” raksturo Vanšu tiltu un ar piketu vēlas pievērst iedzīvotāju un Rīgas vadības uzmanību, ņemot vērā neskaidro tilta nākotni, vēsta “360TV ZIŅneši”.

Desmitiem cilvēku skaļā akcijā pulcējās uz Vanšu tilta, lai pieprasītu Rīgas domei ieviest uz tā velojoslu, atstājot ietvi tikai gājējiem, jo šobrīd tā ir tik šaura, neērta un bīstama, ka tilta šķērsošana esot īsts izaicinājums.

Biedrības mērķis ir no 4,6 metrus platās auto brauktuves noņemt mazliet nost, kas nesamazinātu pašas brauktuves joslu daudzumu, bet tā vietā iedotu to velosipēdistiem un gājējiem. Biedrība ar skaļruņiem un plakātiem katru velobraucēju, skūteristu sveic viņu izdomātā finišā, pasniedzot zelta medaļu par tik sarežģītu un dzīvībai bīstamu trases pieveikšanu kā tilta pārbraukšana.

Cerīgāks saules stars Vanšu tiltu apspīdēja pirms dažiem mēnešiem, kad tika izsludināts iepirkums tilta remontdarbiem. Noslēdzās gan visai mākoņaini, jo pieteicās tikai viens pretendents, kurš piedāvāja pārāk augstu cenu, un līdz ar to remonts atkal pārceļas tālākā nākotnē.

Bet vai varētu ieviest vismaz pagaidu velojoslas - domes pārstāvji izsakās ļoti izvairīgi.

Pagaidām Vanšu tilta šķērsotājiem kājām vai uz velosipēda, šķiet, būs jāsamierinās ar esošo situāciju - tiltu sola atjaunot līdz 2027. gadam.
Vairāk skaties video!



Svarīgākais